Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για τον περιστατικό στη Βοιωτία με τον πυροβολισμό αστυνομικού που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προσπάθησε ο 17χρονος να τον αφοπλίσει – κάτι που επικαλείται ο αστυνομικός – καθώς σύμφωνα με την έρευνα δεν βρέθηκε DNA του θύματος στο όπλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, «από την εξέταση της πυρίτιδας προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε απόσταση από 0-20 εκατοστά από την κάνη του όπλου και εκεί δέχτηκε τον πυροβολισμό. Ο αστυνομικός είχε βάλει το δάχτυλό του στη σκανδάλη. Θα μπορούσε να το έχει εκτός σκανδάλης, στο μεταλλικό σημείο του όπλου. Επιχειρεί με το δεξί του χέρι, ενώ με το αριστερό χέρι ανοίγει την πόρτα. Εκεί φαίνεται να υπάρχει μία προστριβή και να προσπαθήσει να τραβήξει έξω τον νεαρό. Ο ίδιος αντιδρά και τον πυροβολεί στο αριστερό του χέρι, το χέρι που είναι στην πλευρά του παραθύρου». Αυτό φαίνεται να οδήγησε στο τράβηγμα της σκανδάλης από τον αστυνομικό.

Επίσης, αναφέρει ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα «αποκλείεται πλήρως η περίπτωση ο 17χρονος να έχει προσπαθήσει να αφοπλίσει τον αστυνομικό καθώς δεν έχει βρεθεί DNA του θύματος στο όπλο».

Παραβίασε τους κανόνες εμπλοκής ο αστυνομικός

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαίνεται πως ο αστυνομικός υπέπεσε και σε σωρεία λαθών παραβιάζοντας τους κανόνες εμπλοκής. Ο αστυνομικός δεν στάθηκε σε απόσταση ασφαλείας με προτεταμένο το όπλο εφόσον υπήρχε έλεγχο και αντί να ζητήσει από τον οδηγό από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον βγάλει ο ίδιος. Οι κανόνες εμπλοκής λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν προσπαθείς να ανοίξεις την πόρτα και εφόσον το όχημα είναι ακινητοποιημένο «καλείς ενισχύσεις για να περικυκλωθεί το όχημα».

Ήταν μια καθαρή περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου δήλωσε ότι αποδεικνύεται ότι ήταν ξεκάθαρη ανθρωποκτονία. «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Δεν ξέρω πως δεν έκριναν την επικινδυνότητα του δράστη. Αποδεικνύεται ότι ήταν μια καθαρή περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο. Χτυπήθηκε στην εξωτερική πλευρα. Δεν γινεται να προσπαθήσεις να αρπάξεις το όπλο με την εξωτερική πλευρά του χεριού.

Οι μέρες είναι δύσκολες. Αύριο είναι δύσκολη ημέρα. Θα πω σε όλους ότι ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι πολύ μακρύς. Να υπάρξει ηρεμία, να μη γίνει το παραμικρό και να κριθούν όλα από τη Δικαιοσύνη. Είμαι ενάντια στο ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος» είπε στο MEGA.
You May Also Like

ΟΑΕΔ: Στο oaed.gr οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό – Ποιοι παίρνουν επιταγή

ΟΑΕΔ: Στο oaed.gr οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό – Ποιοι παίρνουν…

Βρέθηκε χρηματοδότηση για την παραγωγή του ελληνικού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

Βρέθηκε χρηματοδότηση για την παραγωγή του ελληνικού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

Καιρός: Επιδείνωση της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Οδηγίες για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και την κακοκαιρία Denise…

«Υπήρχε προπονητής που μου έλεγε να πας στη χώρα σου, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ»

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει κάνει υπερήφανη την Ελλάδα με τα όσα έχει καταφέρει στο επί κοντώ.

Στο 15ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας παρευρέθη η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου

Έρευνα και καινοτομία, προϋπόθεση για ανταγωνιστικότητα  και εξωστρέφεια

«Δεν έχουμε δει ξανά Χριστούγεννα όπως αυτά»: Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ

Κλειστά ξενοδοχεία και καταστήματα

Τα 10 επαγγέλματα που θα «εξαφανιστούν» μέχρι το 2026

Τα 10 επαγγέλματα που θα «εξαφανιστούν» μέχρι το 2026

Γιατί είναι επιφυλακτική η κυβέρνηση στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων

Για το Μέγαρο Μαξίμου, περισσότερο, και με το ΥΠΕΞ να ακολουθεί, το…