Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας κατηγορείται από περίπου εξήντα υψηλόβαθμες υπαλλήλους του ότι επέτρεψε να ανθίσει μια «τοξική» κουλτούρα όπως και για παρενόχληση των γυναικών από τους άνδρες συναδέλφους τους, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

 

Σε επιστολή τους προς τους ανωτέρους τους, την οποία αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, οι γυναίκες αυτές δηλώνουν ότι «η καθημερινή εργασία τους (στο υπουργείο) δυσχεραίνεται από συμπεριφορές, οι οποίες θα θεωρούνταν τοξικές και ανάρμοστες στη δημόσια ζωή, αλλά γίνονται ανεκτές στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας».

 

«Υφιστάμεθα υποτιμητική γλώσσα, είμαστε θύματα ανεπιθύμητης προσοχής και σεξουαλικής παρενόχλησης, κυρίως αδιάκριτων βλεμμάτωνσεξουαλικών σχολίων και συνεχών σχολίων για τα ρούχα μας, την εμφάνισή μας ή το άρωμά μας», σημειώνουν.

Το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι έλαβε ήδη δράση «για να επιλυθούν τα βαθιά ανησυχητικά προβλήματα που εγείρονται» σε αυτήν την επιστολή.

«Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να αισθάνεται κίνδυνο στο (υπουργείο) Άμυνας, και οι συμπεριφορές αυτές δεν θα γίνουν ανεκτές», προσθέτει το υπουργείο.

Το συνδικάτο FDA, το οποίο εκπροσωπεί τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ζήτησε την «άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις κατηγορίες αυτές».

«Οι περιγραφές εμπειριών που έζησαν οι γυναίκες αυτές είναι βαθιά ανησυχητικές. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον χώρο εργασίας τους», αντέδρασε το συνδικάτο στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με τις γυναίκες που συνέταξαν την επιστολή, τα προβλήματα που αναφέρουν δεν είναι παλιά, αλλά «τρέχοντα». Οι ίδιες επισημαίνουν επίσης ότι διαμαρτυρίες και αναφορές για τα ζητήματα αυτά “μάλλον υποβαθμίζονται εν γένει παρά εισακούονται”.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας της Βρετανίας που αντιμετωπίζει καταγγελίες αυτού του είδους τα τελευταία χρόνια.

Η αστυνομία του Λονδίνου, η πυροσβεστική, αλλά και το κοινοβούλιο έχουν κατηγορηθεί ότι επέτρεψαν να ανθίσει μια σεξιστική νοοτροπία όπως και πράξεις ηθικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος των γυναικών.

Στον ιδιωτικό τομέα, η βασική ένωση εργοδοτών, η CBI, συγκλονίστηκε επίσης την άνοιξη από κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων για δύο βιασμούς. Ο διευθυντής της απολύθηκε και πολλά μέλη της την εγκατέλειψαν.

 

cnn.gr

You May Also Like

ΟΗΕ: Αναμένεται υποσιτισμός και αύξηση 22% στα τρόφιμα

Οι τιμές τροφίμων και ζωοτροφών θα αυξηθούν κι άλλο..

Γουχάν: «Μας ζητούσαν να λέμε ψέματα για τη μεταδοτικότητα του ιού»

Γουχάν: «Μας ζητούσαν να λέμε ψέματα για τη μεταδοτικότητα του ιού»

Eκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα νικήσει τον Μπάιντεν σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης!

Eκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα νικήσει τον Μπάιντεν σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης!

Ισλανδία: Νέα έκρηξη ηφαιστείου κοντά στο Ρέικιαβικ

Εντυπωσιακές εικόνες από τη λάβα

Τεχνητό κρέας: Επικίνδυνο ή η απόλυτη λύση για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον;

Σε κάποιο χώρες δίνεται «πράσινο φως» για την κατασκευή του, σε κάποιες άλλες απαγορεύεται

Βιετναμέζα δισεκατομμυριούχος καταδικάστηκε σε θάνατο για απάτη

“Δεν έχει υπάρξει ποτέ μια θεαματική δίκη όπως αυτή, νομίζω, στην κομμουνιστική εποχή”, σχολίασε στο BBC ο David Brown

Νέα ανακάλυψη χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας 60 χρόνια μετά

Table of Contents Hide Νέα ανακάλυψη χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας 60 χρόνια…

Μπραντ Πιτ: Μήνυση για τα σπίτια που έχτισε μετά τον τυφώνα Κατρίνα – Σαπίζουν στη Νέα Ορλεάνη

Μπραντ Πιτ: Μήνυση για τα σπίτια που έχτισε μετά τον τυφώνα Κατρίνα…