Δεν θεωρείται τυχαία από την ΕΛ.ΑΣ. η άγρια συμπλοκή στο νυχτερινό κέντρο στην περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής, που εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι για ασήμαντη αφορμή ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί στο γνωστό beach bar που κατέληξαν στους τραυματισμούς τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Εχουν οκτώ συλλήψεις μέχρι στογμής. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης φαίνεται πως εμπλέκονται νονοί και μπράβοι της νύχτας.

Η ασήμαντη αφορμή φέρεται να ήταν η καθυστέρηση της παραγγελίας της παρέας 7-10 Βουλγάρων, που ξεκίνησαν το επεισόδιο, τα σπρωξίματα και οι αντεγκλήσεις, που ακολούθησαν με το προσωπικό και στο τέλος ο άγριος ξυλοδαρμός του επίσης Βούλγαρου ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Εκείνη την στιγμή, κλήθηκαν και έφτασαν στο σημείο τρεις ένοπλοι μπράβοι του μαγαζιού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την παρέα, που προκάλεσε το επεισόδιο και πυροβόλησαν 5-6 φορές μέσα στο μαγαζί, τραυματίζοντας έναν από την παρέα των πρώτων σοβαρά στο στήθος και έναν επιπόλαια στο χέρι, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί με την συνδρομή αντρών της ΟΠΚΕ που επενέβησαν, συνέλαβαν σε πρώτη φάση πέντε Βούλγαρους, από την παρέα των ατόμων, που προκάλεσε το επεισόδιο και στην κατοχή τους βρέθηκαν ρόπαλα, μαχαίρια. Στη συνέχεια έγιναν άλλες τρεις συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τα πραγματικά αίτια του επεισοδίου και το προφίλ των εμπλεκομένων, ο αρχηγός της παρέας των πελατών, που προκάλεσε το επεισόδιο, μπορεί επισήμως να μην έχει ακόμη ενημερωθεί από τις βουλγαρικές Αρχές η ΕΛ.ΑΣ. για το ποινικό του παρελθόν, ωστόσο σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης πρόκειται για γνωστό έμπορο ναρκωτικών στη Σόφια και οι πληροφορίες, που έχουν συλλέξει οι ελληνικές Αρχές αναφέρουν ότι η βουλγαρική Δικαιοσύνη ετοιμαζόταν να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός Νονού της νύχτας στη Βουλγαρία, με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών.

Θεωρούν λοιπόν οι Αρχές πως καθώς γνώριζαν ότι εκείνο το βράδυ το συγκεκριμένο μαγαζί είχε μία εκδήλωση και ενδεχομένως δεν είχε μπράβους να βρίσκονται μονίμως εντός της επιχείρησης ότι θέλησαν να προκαλέσουν επεισόδιο για να κάνουν ζημιά στην επιχείρηση. Δεν γνώριζαν όμως ότι υπήρχε η δυνατότητα να επέμβουν άμεσα μπράβοι στο μαγαζί και ίσως γι’ αυτό δεν οπλοφορούσαν και εκείνοι με πιστόλια.

Ως προς τους τρεις μπράβους, που διέφυγαν, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο και αναζητούνται. Πρόκειται για Έλληνες υπηκόους βουλγαρικής καταγωγής και έχουν απασχολήσει και οι δύο τις Αρχές στο παρελθόν για εκβιασμούς και προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί το 2021 για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στην Θεσσαλονίκη και ο άλλος είχε παρελθόν και συμμετοχή ακόμα και στην Χρυσή Αυγή.

Συνολικά οι συλληφθέντες για την υπόθεση έως τώρα είναι 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες όπως και ο τραυματίας από τον ξυλοδαρμό ιδιοκτήτης. Εκείνοι που είναι σε θέση, οδηγούνται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, μέχρι τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

Παγκόσμιος σάλος με την ανάρτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον Ζελένσκι

Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος αναφερει για τον Ουκρανό…

Η Κίνα έτοιμη να παίξει ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία του κινέζου ΥΠΕΞ με τον ουκρανό ομόλογό του. Η αλλαγή…

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για ακρίβεια, αισχροκέρδεια και αποστολή όπλων

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για ακρίβεια, αισχροκέρδεια και αποστολή όπλων

Έριξαν μπογιές στον Αγοραστό – Τον ρώτησαν «τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη»

Τέσσερις εξωπανεπιστημιακοί του επιτέθηκαν, ρίχνοντάς του μπογιές

Ακροάσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος  για Ορχήστρα, Χορωδία και Τραγουδιστές από όλη την Ελλάδα

Ακροάσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος  για Ορχήστρα, Χορωδία και Τραγουδιστές από…

Δημόσιο: Αυτοί οι εργαζόμενοι παίρνουν δώρο Πάσχα -Πότε θα καταβληθεί (έγγραφο)

Δημόσιο: Αυτοί οι εργαζόμενοι παίρνουν δώρο Πάσχα -Πότε θα καταβληθεί (έγγραφο)

4η Αυγούστου: Το ελληνικό κοινοβούλιο παραδίδει τη χώρα στον Ιωάννη Μεταξά

Το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο του παρέδωσε τα ηνία της απολυταρχικής διακυβέρνησης

Σε 3 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον Έκτορα

Σε 3 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον Έκτορα

Γυναικοκτονία στη Σίνδο: Νεκρός ο δράστης – Πέθανε στο ασθενοφόρο

Το ζευγάρι σύμφωνα με πληροφορίες έχει δυο ανήλικα παιδιά

Παράνομα στη χώρα ο Παλαιστίνιος που χτύπησε περαστικό και δάγκωσε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας

Είχε εισέλθει στη χώρα από την Σάμο