Επτά χρόνια μετά το τελευταίο μετάλλιο, η Ελλάδα ανεβαίνει ξανά στο βάθρο των νικητών και μάλιστα κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης.

Οι επιτυχίες ήρθαν χάρη στις σπουδαίες κούρσες των δυο γυναικείων πληρωμάτων της και συγκεκριμένα της δικώπου με τις Χριστίνα Μπούρμπου–Ευαγγελία Αναστασιάδου και του διπλού ελ βαρών με τις Ζωή Φίτσιου–Μιλένα Κοντού.

Ήταν 29 Μαΐου του 2016 και πάλι σε Παγκόσμιο στη Λουκέρνη όταν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη στον τελευταίο τους αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κατακτούσαν το χάλκινο στο διπλό σκιφ το βαρύ.

Έκτοτε το βάθρο σε Παγκόσμια Κύπελλα αγνοείτο για τα ελληνικά πληρώματα.

Σήμερα όμως αυτή την αρνητική παράδοση ήρθαν να σπάσουν δυο από τα πιο νέα πληρώματα της Εθνικής ομάδας και μάλιστα στην ίδια εγκατάσταση.

Πώς ήρθαν οι διακρίσεις για την ελληνική κωπηλασία

Την αρχή έκαναν οι Χριστίνα Μπούρμπου με την Ευαγγελία Αναστασιάδου που στην πρώτη τους διοργάνωση ως πλήρωμα κατάφεραν να μπουν στη κορυφαία τριάδα και να κερδίσουν το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 7:11.22 αφήνοντας στην 4η θέση το έμπειρο πλήρωμα της Δανίας που τερμάτισε σε 7:13.70 ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμανία με 7:05.80 και το χρυσό η Αυστραλία με 7:00.84.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με την επιτυχία μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης» είπαν οι δυο πρωταθλήτριες μετά τον τελικό.

Κωπηλασία: Δύο χάλκινα μετάλλια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης

Λίγο αργότερα ακόμα ένα πολύ νέο πλήρωμα, τα κορίτσια του διπλού ελαφρών βαρών με τις Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού μετά το ασημένιο που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Α-Γ του Μπλεντ το περασμένο Μάϊο κέρδισαν μετάλλιο και στον δεύτεροι επίσημο αγώνα που δίνουν ως πλήρωμα, με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αφού τερμάτισαν 3ος και κατέκτησαν το χάλκινο με χρόνο 6:59.54 ελάχιστα εκατοστά πίσω από το 2ο πλήρωμα της Ρουμανίας που πήρε το ασημένιο με 6:58.98 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Μ.Βρετανία με 6:54.57.

Στους δυο ακόμη τελικούς που συμμετείχαν τα ελληνικά πληρώματα ο Στέφανος Ντούσκος πήρε την 6η θέση σε αυτόν του σκιφ με 7:07.92 ενώ 6οι τερμάτισαν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών με χρόνο 6:33.78 .

Στον τελικό Β΄ του διπλού Ανδρών οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης πήραν την 5η θέση και την 11η στη γενική με 6:21.55.

Πλέον και τα πέντε πληρώματα θα ξεκινήσουν τη προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι (3-9/9) όπου εκτός της διάκρισης θα διεκδικήσουν και τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού την επόμενη χρονιά.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τα ξημερώματα της Δευτέρας (00:50) μέσω Ζυρίχης.

Πηγή:sportime.gr

You May Also Like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για  τα Καταστήματα που κλείνουν προληπτικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για  τα Καταστήματα που κλείνουν προληπτικά για την…

Ο Σύλλογος Γυναικών Σολυγείας <Η ΛΕΛΑ ΙΑΤΡΙΔΗ>στην Καστοριά

”Οι βάσεις για την φιλία μεταξύ των γυναικείων πολιτιστικών συλλόγων είναι στέρεες από τα Γυναικεία Πολιτιστικά Γεφυρώματα.”

Κανένα θανατηφόρο και σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το μήνα Μάιο

Κανένα θανατηφόρο και σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το μήνα…

“Βγήκε” το ΦΕΚ για τις 220 θέσεις Τακτικού Προσωπικού Τ.Ε. Μια θέση στην Π.Ε. Καστοριάς

“Βγήκε” το ΦΕΚ για τις 220 θέσεις Τακτικού Προσωπικού Τ.Ε. Μια θέση…

ΔΕΥΑΚ: Δήλωση των ενδείξεων  του υδρομετρητή  από τους καταναλωτές

ΔΕΥΑΚ: Δήλωση των ενδείξεων  του υδρομετρητή  από τους καταναλωτές

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-03-2018 έως 18-03-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…