Στον ιερό ναό Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων βρίσκεται η σορός του 34χρονου κυβερνήτη του καναντέρΧρήστου Μουλά, που χάθηκε στην Κάρυστο την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στο ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Τα Χανιά πραγματικά θρηνούν, όπως ομολογούν συγγενείς και φίλοι του ήρωα όπως τον χαρακτηρίζουν πιλότου, μετά και το άκουσμα για το τραγικό δυστύχημα με το Canadair, στον Πλατανιστό της Καρύστου, όπου ο Χρήστος Μουλάς με τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έδωσαν αγώνα να καθυποτάξουν τις φλόγες της φωτιάς που έκαιγε στη περιοχή.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

Σε τούτη τη γη όπου σήμερα τον αγκαλιάζει, ο Σμηναγός, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βοηθώντας παράλληλα ως νεαρός στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του.

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχώριου. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

ΟΙ δύο αδικοχαμένοι πιλότοι που έλαβαν το τιμητικό μετά θάνατο τους, βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μονολογούν οι γονείς του Χρήστου Μουλά, θα συναντηθούν ψηλά με την ευχή να πάψει το κακό με τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο τραυματίζουν βαθιά την Ελληνική γη.

Όλοι όσοι συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο πιλότο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία και το χαρακτήρα του Αντιπτεράρχου πλέον, Χρήστου Μουλά.

Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγός του άτυχου άνδρα που διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο γιατρός της συνέστησε να φύγει από την κηδεία λόγω της άσχημης κατάστασής της.

Υπενθυμίζεται πως το μωρό του 34χρονου κυβερνήτη θα υιοθετήσει η βουλή έπειτα από απόφαση που έλαβε προσφέροντας του στήριξη, μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος του.

Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Χανιά: Τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο (video, φωτογραφίες)
Πηγή:ertnews.gr
You May Also Like

Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: Διεπαγγελματική Φέτας χωρίς τους κτηνοτρόφους δεν γινεται!

Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: Διεπαγγελματική Φέτας χωρίς τους κτηνοτρόφους δεν γινεται!

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – Στους 37 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – Στους 37 οι…

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 13ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 13ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ…

Επιδότηση 50% των εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Επιδότηση 50% των εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Διαδικτυακή δράση του ΕΟΤ για προβολή της Ελλάδας στην Κίνα

Διαδικτυακή δράση του ΕΟΤ για προβολή της Ελλάδας στην Κίνα

Η εκτόξευση των κρουσμάτων ξανά κλείνει τη διασκέδαση; Τα 2 νέα μέτρα για τον χειμώνα που έπεσαν στο τραπέζι

Μετά την κατάργηση των “κόκκινων περιοχών” η επιτροπή υγείας εξετάζει να θέσει…

Η Ρωσία θρηνεί για τον θάνατο του πιο σφοδρού επικριτή του Πούτιν

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή συμμετείχαν σε ολονυχτίες στη μνήμη του

ΟΑΕΔ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία στην πυροπροστασία

ΟΑΕΔ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία στην πυροπροστασία

Αγορά Μοδιάνο: Κατέβασε στόρια και επιστρέφει το 2026 για να… ξαναγράψει ιστορία στη Θεσσαλονίκη

Η ιστορική αγορά περιμένει την επόμενη ημέρα υπό τη διαχείριση της ομάδας της Ergon Agora