Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες (Λονδίνο 2012) και παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011. Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, βρέθηκε δίπλα στα νεότερα παιδιά του σωματείου της που πήραν μέρος στην REGATTA «ALEXANDER THE GREAT» που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης. Μεταδίδει την εμπειρία και τις γνώσεις της στους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κωπηλασία με στόχο να αναδειχθούν μέσα από αυτούς οι πρωταθλητές και οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου μίλησε στο navysports.gr γι αυτή την ενασχόληση της αλλά για το τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί το άθλημα..

Χριστίνα διακρίναμε ιδιαίτερο πάθος και ένταση στην προσπάθεια των παιδιών σήμερα και ήσουν δίπλα τους συνεχώς. Πως είναι να μεταδίδεις τη γνώση και την εμπειρία σου στους νεότερους;

«Είναι κάτι πολύ όμορφο. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση μας να δώσουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους για να μπορέσει να υπάρχει και συνέχεια. Διαφορετικά όλο αυτό το πράγμα που εμείς ξέρουμε θα σβήσει. Είναι μια εξέλιξη».

Ίσως θα ήταν καλύτερα εάν γινόταν οι αγώνες σήμερα μέσα στη θάλασσα.

«Η διαδικασία σήμερα έγινε στα εργόμετρα αλλά έχει κι αυτή μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν κάτι πολύ ωραίο».

Bλέπεις ανάμεσα από αυτά τα παιδιά τους αυριανούς Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές; Υπάρχει ταλέντο;

«Το δεδομένο είναι ότι υπάρχει μια τεράστια βάση αυτή τη στιγμή η οποία έχει δημιουργηθεί με πολύ κόπο από παράγοντες αθλητές και προπονητές. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να φέρουν επιτυχίες στην Ελλάδα. Από κει και πέρα έχει να κάνει με πολλά άλλα πράγματα. Όπως το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τη χώρα, εάν θα τους δίνεται η δυνατότητα να προπονούνται όσο πρέπει , όπως πρέπει και με τα μέσα που πρέπει. Όταν τα παιδιά προετοιμάζονται σε τόσο υψηλό επίπεδο όλα παίζουν ρόλο».

Αναφέρεσαι στις υποδομές που υπάρχουν όπως για παράδειγμα το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

«Τουλάχιστον θα πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν σε καλή κατάσταση το Σχοινιά και από κει και πέρα να δούμε τι άλλο μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σαν χώρα. Όπως λίμνες, κόλπους και γυμναστήρια τα οποία είναι παρατημένα. Τα σωματεία θα μπορούσαν να βοηθηθούν λίγο περισσότερο γιατί αυτή τη στιγμή όλα σχεδόν τα σωματεία λειτουργούν καθαρά από προσωπική δουλειά και από αγάπη για το άθλημα. Τίποτα παραπάνω. Εάν οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν και δουλεύουν γι αυτά σταματήσουν να το κάνουν δεν υπάρχει ουσιαστική υποδομή και ουσιαστική μέριμνα για τα σωματεία. Από τα σωματεία ξεκινάει όλη η δουλειά».

Σε ότι αφορά το δικό σου σωματείο το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς;

«Ο Ναυτικός όμιλος Καστοριάς πέρασε μια δύσκολη περίοδο και είχε αρχίσει να παίρνει καθοδική πορεία. Ωστόσο μετά τη συνένωση με τη ναυταθλητική ένωση τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά και πλέον είμαστε σε πολύ καλή πορεία. Έχουμε αρκετά παιδιά στην ακαδημία, που είναι ο βασικός κορμός μας, από κει και πέρα χρειάζεται δουλειά – τα κεφάλια μέσα- για να μπορέσουμε να φέρουμε αργότερα τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών και η ανδρική…

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο