Τεχνική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της ΑΝΚΟ Δ. Μακεδονίας Α.Ε/ΑΟΤΑ, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας και Περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη και με την συμμετοχή όλων των αναπτυξιακών εταιρειών της Δ. Μακεδονίας(ΑΝΚΑΣ, ΑΝΦΛΩ), όπως και φορέων του Ν. Γρεβενών, με θέμα την προετοιμασία υποβολής πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος “ΑΛΙΕΙΑ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2021 – 2027”.

 

Το νέο ζητούμενο και συνάμα πρόκληση, είναι ότι η Δ. Μακεδονία ορίζεται ως μία ενιαία Αλιευτική Ζώνη εσωτερικών υδάτων (λίμνες, ποτάμια) και ως εκ τούτου η πρόταση που θα κατατεθεί, στο εξαιρετικά στενό χρονικό περιθώριο μικρότερο του μηνός(λήξη 15/10/’23), θα πρέπει να είναι μόνο μία για το σύνολο της περιοχής παρέμβασης.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης μιλώντας σε όλους εξέθεσε την θέση του η οποία συνοψίζεται στο εξής «Καμία Περιφερειακή Ενότητα της Δ. Μακεδονίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα και στις έγκλειστες περιφέρειες με πλούτο εσωτερικών υδάτων, να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις πολιτικές ενθάρρυνσης της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη αλιείας, υδατοκαλλιέργειας, πολιτισμού και τουρισμού, στα λιμναία και ποτάμια συστήματα της Δ. Μακεδονίας».

 

Προέτρεψε δε τους παρευρισκόμενους στην άμεση δημιουργία συνεργατικού σχήματος για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη υποβολή της πρότασης, στο χρονικό διάστημα που όρισε του Υπουργείο. Τον συντονισμό των ενεργειών ανέλαβε η ΑΝΚΟ Δ. Μακεδονίας ΑΕ/ΑΟΤΑ η οποία ορίστηκε ως επικεφαλής εταίρος, με την σύμφωνη θέση των υπολοίπων μελών του σχήματος συνεργασίας, των Π. Ε. Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

You May Also Like

Επισκέψεις Αυτοδιοικητικών στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη

Επισκέψεις Αυτοδιοικητικών στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη

Α. Τζιτζικώστας: «Αναπτυξιακή ταφόπλακα τα 38 διόδια στην Εγνατία Οδό»

Σε δήλωση για το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας συνολικά 38 διοδίων…

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Κοζάνη: Συνελήφθησαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες για κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης

Κοζάνη: Συνελήφθησαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες για κλοπή που διαπράχθηκε σε…

Επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας

     Επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας  

Συνεδριάζει την Τρίτη (28/11) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

7 θέματα της Π.Ε. Καστοριάς στην ατζέντα της συνεδρίασης

Workshop από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας : Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης μέσω της δημιουργίας παιχνιδιών στο Scratch

Workshop από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας : Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής…

Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου που διαπράχθηκε σε περιοχή της Φλώρινας

  Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου που διαπράχθηκε  σε περιοχή της Φλώρινας