Μόνο τα τιμολόγια που θα εκδίδονται και θα εξοφλούνται ηλεκτρονικά και θα διοχετεύονται αυτόματα στις φορολογικές αρχές μέσω του συστήματος My Data θα αναγνωρίζονται ως «επαγγελματικές δαπάνες» ώστε να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο σχέδιο, να «σφίξει» ακόμη περισσότερο ο κλοιός ώστε αυξηθούν τα φορολογητέα κέρδη των ελεύθερων επαγγελματιών, θα ενσωματωθεί και η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού τιμολογίου (και όχι απλής απόδειξης) για οποιαδήποτε συναλλαγή αξίας άνω των 50 ευρώ.

«Πρεμιέρα» και για τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που εμφανίζουν επί σειρά ετών στην εφορία φορολογητέα κέρδη κάτω των 10.000 ευρώ. Οι έλεγχοι έχουν διπλό στόχο: πρώτον να εντοπιστούν ακραίες περιπτώσεις όπου ο τρόπος ζωής δεν συνάδει με το δηλωθέν εισόδημα και δεύτερον να ασκηθεί «πίεση» στην αγορά ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των επαγγελματιών που θα δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο όριο έχει και έντονο φορολογικό ενδιαφέρον καθώς από τα 10.000 ευρώ και πάνω, ενεργοποιείται ο συντελεστής του 22% έναντι 9% που είναι ο συντελεστής που εφαρμόζεται για το εισόδημα μέχρι τα 10.000 ευρώ.

Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος της πολιτικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να αναμένεται ότι θα κάνει εκτενή αναφορά στην ΔΕΘ: να ενεργοποιηθεί ο φορολογικός συντελεστής του 22% για όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες και να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου, χωρίς όμως να υπάρξει αλλαγή συντελεστών στη φορολογική νομοθεσία. Το 22%, είναι ο συντελεστής που εφαρμόζεται και για τα νομικά πρόσωπα.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει στην πράξη ενιαία μεταχείριση των φορολογητέων κερδών όλων των επαγγελματιών και ο συντελεστής του 9% που ισχύει για τα κέρδη έως 10.000 ευρώ να εφαρμόζεται μόνο σε αυτούς που πραγματικά έχουν περιορισμένα κέρδη και όχι να λειτουργεί ως «καταφύγιο» για φοροφυγάδες.

You May Also Like

Experience Park: Μαγικές φωτογραφίες και βίντεο από το πάρκο στο Ελληνικό

Experience Park: Μαγικές φωτογραφίες και βίντεο από το πάρκο στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στήριξης οινοπαραγωγών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου

Ενημέρωση της Π.Ε. Καστοριάς

Πυροσβέστες ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και μοίρασαν δώρα σε παιδιά με καρκίνο

Πυροσβέστες ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και μοίρασαν δώρα σε παιδιά με καρκίνο

Saga Furs: Η πρώτη δημοπρασία της περιόδου 2019/2020

Saga Furs: Η πρώτη δημοπρασία της περιόδου 2019/2020

Εκκλησίες: Πώς θα γίνουν περιφορά Επιταφίου & Ανάσταση -Τι θα γίνει με τον κόσμο

Εκκλησίες: Πώς θα γίνουν περιφορά Επιταφίου & Ανάσταση -Τι θα γίνει με…

Στα 1.449 ευρώ ο μέσος επιπλέον φόρος για τα εισοδήματα του 2022

Μέχρι σήμερα έχει υποβάλει δήλωση το 91% των φορολογουμένων – Στις 31 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία

 ΕΟΔΥ: Ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα. Συμβουλές ασφαλείας

 ΕΟΔΥ: Ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα.…

Σοκ στη Βραζιλία: Τραγουδιστής παθαίνει ανακοπή στη σκηνή και πεθαίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ενρίκε διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο γιατρός δεν τα κατάφερε.