Σταύρος Παπαντωνίου

 

Η φετινή ΔΕΘ, που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο, θα είναι για την κυβέρνηση διαφορετική. Υπό τη σκιά της μεγάλης καταστροφής στον Θεσσαλικό Κάμπο θα πρέπει να εκπεμφθεί μήνυμα σεμνότητας, που δεν αποτελεί το χαρακτηριστικό των ΔΕΘ διαχρονικά, καθώς η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρτι. Για την ανάσχεση του φαινομένου, η Πειραιώς σχεδιάζει να στείλει τις απολύτως απαραίτητες προσκλήσεις, στις οποίες δεν θα περιλαμβάνονται βουλευτές, αλλά κυρίως παραγωγικοί φορείς. Αλλωστε, την ίδια ώρα υπάρχει εντολή ακύρωσης κάθε κομματικής εκδήλωσης στην πόλη, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά μόνον την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου.

Μητσοτάκης για ανασχηματισμό

Μετά το πέρας της συνάντησής του με την κ. Φον ντερ Λάιεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άτυπο τετ α τετ με αρκετούς δημοσιογράφους. Εκεί ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ελλάδα και κατά πόσο έχει διαπιστώσει πως κάποιοι υπουργοί δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Η απάντηση θύμισε Πυθία, καθώς ο πρωθυπουργός ούτε το αρνήθηκε ούτε το επιβεβαίωσε, αρκούμενος να πει «αυτά θα τα πούμε στην Ελλάδα».

Αλλαγή χρήσης

Η βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, εκτός του μακροπρόθεσμου κόστους προκαλεί προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως το στεγαστικό, καθώς χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πλέον πού να μείνουν. Οργανωμένο σχέδιο δεν έχει ακόμη εκπονηθεί, αλλά η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη προχώρησε σε μια πρώτη κίνηση, εκκενώνοντας τη δομή στο Κουτσόχερο Λαρίσης, ένα κέντρο χωρητικότητας 1.000 ατόμων, ώστε να μεταφερθούν εκεί πλημμυροπαθείς. Οι μετανάστες μοιράστηκαν με πούλμαν σε άλλα κέντρα.

«Κρυφό» μήνυμα

Η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας εμπεριείχε κι ένα κρυφό μήνυμα. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια παραφιλολογία για τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού για την κατάσταση στην Πολιτική Προστασία και πιθανές παραλείψεις στην υλοποίηση έργων. Η εκ νέου υπουργοποίησή του δείχνει πως ο πρωθυπουργός δεν χρεώνει κάτι τέτοιο στον Στυλιανίδη, αλλιώς δεν θα τον επανέφερε σε κυβερνητική θέση.

Χώρος για όλους

Σε όλα τα επίπεδα προετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Ο έκτος όροφος στην Κουμουνδούρου θα είναι το στρατηγείο και στην αίθουσα συσκέψεων θα συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα. Ενδιαφέρον είναι πως έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για τον κάθε υποψήφιο και τους συνεργάτες του, με στόχο να εκπεμφθεί εικόνα ενότητας.

kathimerini.gr

You May Also Like

Γ. Κασαπίδης: Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με έργα και υποδομές για την αναβάθμιση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

ΕΣΥ: Διευρύνεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία και χειρουργεία με αφορμή τον κορονοϊό

Γρ. Γρηγοριάδης: Η Καστοριά να γίνει σημείο αναφοράς για την Κωπηλασία

Στο χέρι μας είναι να χαράξουμε και να υλοποιήσουμε τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ για να το καταφέρουμε.

Στην Καστοριά η Σοφία Ζαχαράκη ως κυβερνητικής εκπρόσωπος για την 28η Οκτωβρίου

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Μαρία Αντωνίου στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου

«Μία ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά για έναν άνθρωπο που αγάπησε και τίμησε την ομάδα του μέχρι το τέλος»

Παρουσίαση Ονόματος και Εμβλήματος του Συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Με Επικεφαλής τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Μ. Αντωνίου για πληρωμή αναστολών γουνοποιών: «Eφαρμόζουμε μία σταθερή πολιτική με απτά αποτελέσματα»

Εγκρίθηκε η πληρωμή αποζημίωσης- Δείτε τη σχετική Απόφαση