Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μπορεί και χρόνια , ξεκίνησε αυτές τις ημέρες ο συστηματικός καθαρισμός όλων των φρεατίων της πόλης της Καστοριάς από συνεργεία και αποφρακτικά της ΔΕΥΑΚ για να δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει κάθε φορά που βρέχει στην Καστοριά και πλημμυρίζουν κεντρικά και μη σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης, κ. Παύλου η «επιχείρηση καθαρισμός φρεατίων» ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες με τα συνεργεία να επικεντρώνουν στα σημεία – πληγή για το δήμο κάθε φορά που βρέχει και δεν είναι άλλα από το πάρκινγκ απέναντι από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αλλά και τη βόρεια παραλία προς το Απόζαρι και την περιοχή του ‘’ Τζομπάνου ‘’ στο δρόμο προς τα Λύκεια.
Ο κ. Παύλου έχει ως πρωταρχικό στόχο μαζί με τους συνεργάτες του να θέσουν αυτά τα ζητήματα σε προτεραιότητα λόγω και της κακής εμπειρίας και των πολλών παραπόνων στο παρελθόν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Παύλου, εκείνο που διαπίστωσαν είναι ότι τα φρεάτια, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης Καστοριάς , έχουν να καθαριστούν εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να μη πιστεύουν ούτε οι ίδιοι στα μάτια τους με αυτά που αντίκρισαν να βγάζουν οι εργάτες από τα φρεάτια.

Προσπάθεια για λύση του προβλήματος στο πάρκινγκ

Κάθε φορά που βρέχει μια από τις περιοχές που πλημμυρίζουν είναι το Πάρκινγκ της Νομαρχίας. Τα φρεάτια αντί να δέχονται νερά μετατρέπονται σε πίδακες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ εκτίμησαν ότι κομμάτι του αγωγού όμβριων -15 περίπου μέτρων- που καταλήγει στην λίμνη θα ήταν βουλωμένο. Για το συγκεκριμένο σημείο και τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Παύλου τόνισε : «Μετά τις πρώτες εργασίες εμβρόντητοι διαπιστώσαμε ότι ο αγωγός ομβρίων που ήταν βουλωμένος έφτανε μέχρι την πιάτσα ταξί σε ένα συνολικό μήκος 90 μέτρων. Ήτανε κάτι σαν τσιμέντο, είχε φρακάρει τελείως ο αγωγός. Οπότε 90 μέτρα κάναμε αντικατάσταση όλου του δικτύου. Έχουμε εκεί όλα τα συνεργεία μας. Αυτές τις μέρες θα κλείσουμε το κομμάτι που είναι μέσα στο πάρκινγκ και πιστεύουμε να έχουμε ολοκληρώσει το έργο μέχρι το τέλος της εβδομάδος.’’

Για το αν πιστεύει ο κ. Παύλου ότι θα δοθεί λύση ή έστω ότι θα υπάρξει κάποια διαφορά με τις παρεμβάσεις αυτές τις ΔΕΥΑΚ ανέφερε: ‘’ Φυσικά θα φαίνεται η διαφορά, θα είναι σίγουρα ολοφάνερη. Εκεί σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλη μία παρέμβαση γιατί όλα τα νερά έρχονται σε εκείνο το σημείο. Σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλη μια παρέμβαση στο φρεάτιο που είναι απέναντι από το παλιό κατάστημα Δωδώνη. Από εκεί σκεφτόμαστε να το αφήσουμε ανοιχτό, δηλαδή να μην το κάνουμε με σωλήνες, να το κάνουμε σαν κανάλι και από πάνω να κλείσει κανονικά με πέτρες να γίνει σαν γεφυράκι κάπως για να μπορούμε να μαζεύουμε τα όποια επιφανειακά αντικείμενα εισρέουν σε εκείνη την περιοχή. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα δώσουμε λύση.’’

Οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού τελειώνουν εντός της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Με έχουν προσεγγίσει γυναίκες για να τις βοηθήσω επαγγελματικά»

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Με έχουν προσεγγίσει γυναίκες για να τις βοηθήσω επαγγελματικά»

Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

  Είχε συλλέξει από περιοχή του Γράμμου ποσότητα αρωματικών-θεραπευτικών φυτών, βάρους -37-…

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό έως 10/06/20

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό…

Επιμελητήριο Καστοριάς: Απονομή βραβείων για τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καστοριάς ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέες Ευκαιρίες στην Απασχόληση»…

Πρόεδρος Τ.Κ. Κορησού Δ. Γουγούσης: «Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή μεταξύ των ανήλικων μεταναστών και των κατοίκων της περιοχής. Εάν συνέβαινε αυτό, εγώ ο ίδιος θα καλούσα την Αστυνομία»

Πρόεδρος Τ.Κ. Κορησού Δ. Γουγούσης: «Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή μεταξύ των ανήλικων…

Αλλάζουν όλα στις αναστολές εργασίας Φεβρουαρίου

Αλλάζουν όλα στις αναστολές εργασίας Φεβρουαρίου

Ημερίδα με θέμα Ρύθμιση Επιχειρηματικών Χρεών και “Κόκκινων Δανείων”» από το Επιμελητήριο Καστοριάς

Ημερίδα με θέμα Ρύθμιση Επιχειρηματικών Χρεών και “Κόκκινων Δανείων”» από το Επιμελητήριο…

“Συμμετοχή του συλλόγου μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Καστοριάς”

24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Καστοριάς