Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου πραγματοποίησαν με επιτυχία μια σημαντική συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg–IPACBC, του έργου “SOLVE”.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο στην πόλη της Σιάτιστας προκειμένου να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των σχετικών δράσεων του έργου “SOLVE”, το οποίο επικεντρώνεται στην πολιτική προστασία στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση σε διασυνοριακές δράσεις διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών.

Η διαδραστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας και τη βελτίωση της πολιτικής προστασίας και της αποδοτικής αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη διασυνοριακή περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων Φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Αρχών, της Αστυνομικής Αρχής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας ευρύτερα, των Διασωστών, των Εθελοντικών Οργανώσεων. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις του έργου SOLVE και τα επιτεύγματα του.Υπεύθυνος για το συντονισμό της συνάντησης ήταν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας, καθηγητής κ. Ιωάννης Μπακούρος.

Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Διασωστών και των Εθελοντικών Οργανώσεων, η οποία αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την ενδυνάμωση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων Φορέων ώστε να ενισχυθούν οι μελλοντικές δράσεις πολιτικής προστασίας στην περιοχή.

You May Also Like

ΤΕΙ Καστοριάς: Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το φυσικό αέριο

Από τη διοίκηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου…

Παγώνουν οι συνομιλίες με την Αμερική για τα F-16

Οργή στην Τουρκία για τη στοχοποίηση του Κορανίου – Παγώνουν οι συνομιλίες…

Δήμος Γρεβενών: Όμορφες “πράσινες” παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης

    Δήμος Γρεβενών: Όμορφες “πράσινες” παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης

Η ορκωμοσία του Μίλτου Γρηγοριάδη και το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του.

Η ορκωμοσία του Μίλτου Γρηγοριάδη και το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του.

Ευχές του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπάπτσόγλου για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα

Ευχές του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπάπτσόγλου για τις Άγιες ημέρες του…

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Πρώτου Πεσόντα Αξιωματικού της Αεροπορίας, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη

Που έπεσε ηρωικά στις 30 Οκτωβρίου του 1940 στα υψώματα του «Προφήτη Ηλία» Βασιλειάδας

Δήμος Καστοριάς

Σύνδεση της περιοχής της Παναγίας Μαυριώτισσας με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης…