Με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Διονύση Λίτσκα, συνεδρίασε σήμερα το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καστοριάς, με θέμα την προετοιμασία και το συντονισμό των εμπλεκόμενων για την αντιπυρική προστασία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, και της Αντιπεριφέρειας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καστοριάς, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο και οι προτεραιότητες της αντιπυρικής προστασίας και τα μέσα που θα διατεθούν.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε ήδη από την 1η Μαΐου και σύμφωνα με την υπ΄αρ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1301/18-03-2022/Β) με σκοπό την πρόληψη και την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή την ταχεία επέκταση της, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών, υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.