Αύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών, για πρόσληψη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ, για το σχολικό έτος 2023-24. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 10 Ιουλίου 2023.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ και ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Οι 50 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Το σχολικό έτος 2023-24 θα λειτουργήσουν τριάντα ειδικότητες υψηλής ζήτησης, οκτώ εκ των οποίων εμπλουτισμένες θεματικά και γνωστικά στο πλαίσιο ανάπτυξης πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ:

  • Πραγματοποιούν μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση
  • Φοιτούν σε σύγχρονα εργαστήρια με τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
  • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαία, καθώς και επίδομα σίτισης 9 ευρώ ημερήσια, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
  • Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
  • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Επιπλέον των 50 ΕΠΑΣ, λειτουργούν 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα  επαγγελματικής εκπαίδευσης στις εξής πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού. Οι μαθητές των ΠΕΠΑΣ πραγματοποιούν μαθητεία με αμοιβή και ασφάλιση σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 ή 5 αστέρων.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr/

You May Also Like

Η οικονομική κρίση «αναστέλλει» τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων

Δραματικές διαστάσεις έχουν πάρει πλέον τα λουκέτα επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά αποδεικνύοντας…

Εργασίες συντήρησης στο Εν. Ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Εργασίες συντήρησης στο Εν. Ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Συντάξεις Απριλίου: Ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής για κάθε Ταμείο

Συντάξεις Απριλίου: Ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής για κάθε Ταμείο

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς σημείωσε εξαιρετική επίδοση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα στη ΖΕΠ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε…

35η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με την φροντίδα της Palso Northern Greece.

35η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με την φροντίδα της Palso Northern Greece.(φωτογραφίες)

Διοικητής ΕΦΚΑ: Δεν προλαβαίνουμε να καταβληθούν οι συντάξεις πριν το Πάσχα

Χιλιάδες συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ενόψει του Πάσχα, καθώς οι συντάξεις Μαΐου δε θα καταβληθούν πριν από τις εορτές

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα – Ποια είναι η επόμενη αργία

Ακολουθεί, το ημερολόγιο με τις βασικές αργίες που ακολουθούν, για το 2024