Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Παρ’ όλες τις επανειλημμένες έκτακτες ενημερώσεις μας για τους εντατικούς ελέγχους από τον ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις της ΕΣΤΙΑΣΗΣ παρουσιάζουν ΑΠAΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ στην χρήση για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των τροφίμων και ποτών. Τούτο είναι λίαν επικίνδυνο για την πελατεία μας και γενικά προς τους καταναλωτές.

Δημοσιεύουμε ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ που ευελπιστούμε θα αποτελέσει πιλότο μεγίστης σημασίας για χιλιάδες Συνάδελφους της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων με κίνδυνο ακόμα και σφράγισμα του καταστήματος.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

  1. Διαχωρισμός των τροφίμων στον αποθηκευτικό χώρο από μη τρόφιμα ΔΗΛΑΔΗ από άλλα αντικείμενα.
  2. Η σέσουλα σερβιρίσματος του πάγου δεν θα παραμένει μέσα στην παγοθήκη ΑΛΛΑ σε εξωτερικό κλειστό δοχείο και όχι μέσα στον πάγο.
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν θα υπάρχει στο κατάστημα κανένα απολύτως προϊόν χωρίς ένδειξη ΕΤΙΚΕΤΑ.
  4. Όπου σερβίρεται φαγητό η μελέτη HACCP και η τήρησης των ΑΡΧΕΙΩΝ HACCP είναι αυστηρή. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τα σημαντικότητα ΑΡΧΕΙΑ:
  • Εκπαίδευση προσωπικού για την Ασφαλή χρήση τροφίμων και ποτών, διαφορετικά τίθεται η επιχείρηση σε κίνδυνο μολύνσεων των τροφίμων και συνήθως ζητείται επανεκπαίδευση του προσωπικού.
  • Τήρηση θερμοκρασίας λιγότερο δύο φορές την ημέρα.
  • Απεντόμωση – Μυοκτονία από πιστοποιημένη εταιρία.
  • Φάκελο απολύμανσης των χώρων κουζίνας – τουαλέτες κ.λ.π.
  • Φάκελος ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
  • Τήρηση του τιμοκαταλόγου με επισήμανση των νωπών ή κατεψυγμένων κρέατα ή κιμά.
  • Τα σκεύη σερβιρίσματος (όπως ποτήρια-μαχαιροπίρουνα-πιάτα κ.λ.π.) όχι σε ντουλάπια ξύλινα αλλά σε ανοξείδωτα και καλυμμένα.
  • Σήτες στα παράθυρα – πόρτες και σε όλους τους χώρους προς προστασία από έντομα.
  • Οι σχάρες των ψυγείων ανοξείδωτες.
  • Αυστηρώς να αποφεύγεται η τοποθέτηση στο ίδιο ψυγείο, όπως π.χ. λαχανικά με κρέατα ή παγωτά με οτιδήποτε άλλο.
  • Αυτόματες βρύσες κουζίνα-τουαλέτες
  • Πλήρη στεγανότητα στο κάλυμμα του κάδου σκουπιδιών και σε ειδική τοποθέτηση για να μην τίθεται σε κίνδυνο τα τρόφιμα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εάν οι παραβάσεις είναι επικίνδυνες ή ο συνάδελφος δεν τηρεί τις υποδείξεις των ελεγκτικών οργάνων (ΕΦΕΤ – Επόπτες Υγείας) όχι ΜΟΝΟ κλείνει η επιχείρηση αλλά σύρεται και στα δικαστήρια με βαριά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις.

 

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

You May Also Like

Χριστούγεννα στα Μαχαιράδικα, στο Άργος Ορεστικό!

Αυτά τα Χριστούγεννα το MASATI υπόσχεται βραδιές με καλή μουσική, χορό, πάρτυ μέχρι πρωίας και την καθιερωμένη φωτιά αναμμένη στην αυλή όλες τις γιορτινές μέρες!

Πίνακες αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες – Γ’ Κύκλος

14.800 € ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων

Αποστόλης Αποστολόπουλος: Ο 26χρονος που καλλιεργεί σιτηρά και βιομηχανική ντομάτα με drone και αυτόνομο τρακτέρ στo Δομοκό

Διαφοροποίηση καλλιεργειών και αύξηση στρεμμάτων

Θεοδωρόπουλος: Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε τρομάξει τόσο πολύ με τον πληθωρισμό

Σπύρος Θεοδωρόπουλος Έχοντας επιτυχημένη επιχειρηματική εμπειρία δεκαετιών, ο ιδρυτής της Chipita και σήμερα CEO της Bespoke SGA Holdings, Σπύρος Θεοδωρόπουλος,…

Made in Greece: Το άδοξο τέλος της ελληνικής εταιρίας που έφτιαχνε το διασημότερο παντελόνι στον κόσμο

Ένα παντελόνι Made in Greece που έκανε τη διαφορά…

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Επιστολές διαμαρτυρίας στους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας για την δεινή οικονομική κατάσταση της εστίασης

«Ζητάμε ευνοϊκή ρύθμιση ώστε να μπορέσει ο κλάδος μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του»