Οποιαδήποτε μορφή ήττας αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στον ηττημένο.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ήττα ενός κόμματος που διεκδικούσε με ίσους όρους στις εκλογές την πρωτιά.
Στην Ν.Δ. λοιπόν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και πολύ λίγο μετά δεν έλλειψε η κριτική από στελέχη, η οποία κριτική ήταν επόμενο να δημιουργήσει αναταράξεις οι οποίες οδήγησαν και σε ραγδαίες εξελίξεις.
Τις οποίες προκάλεσε η άμεση αντίδραση του κυρίου Μεϊμαράκη, ο οποίος έθεσε επιτάπητος τις διεργασίες για εκλογή προέδρου στην Ν.Δ.
Και ασφαλώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Μεϊμαράκης είχε αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση του κυρίου Σαμαρά ύστερα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Και αναγκάστηκε να διαχειριστεί τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης με την παραίτηση της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και την προκήρυξη των εκλογών.
Ήδη οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη με την συγκρότηση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής η οποία θα διαχειριστεί την υπόθεση εκλογής του νέου προέδρου της Ν.Δ.
Πολλοί είναι οι ψίθυροι που κυκλοφορούν για τις υποψηφιότητες με μοναδικό γεγονός μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφεται αυτό το σημείωμα ή δήλωση υποψηφιότητας του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν και η Ντόρα Μπακογιάννη θα διεκδικήσει την αρχηγία.
Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί για τους οποίους κυκλοφορούν φήμες ότι έχουν πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα.
Βλέπεται είναι και η προϋπόθεση που ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει πενήντα υπογραφές για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής.
Πιθανόν λοιπόν Δένδιας, Κεφαλογιάννη, Βορίδης, Γεωργιάδης και οποιοσδήποτε άλλος θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν τις πενήντα υπογραφές και μετά να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους.
Ο κύριος Μεϊμαράκης κατ’ αρχήν έχει τους προβληματισμούς του και αντίθετη άποψη για τον τρόπο εκλογής του προέδρου από την βάση.
Ίσως και για άλλους δικούς του λόγους έχει αφήσει αδιευκρίνιστη την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρεία, παρόλο όπως ακούγεται είναι πάρα πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν και πιέζουν για να είναι υποψήφιος. Ο ίδιος όμως να επιθυμεί να είναι ο μόνος υποψήφιος με το σύστημα εκλογής που επικρατεί.
Σιωπηλός παραμένει και ο πρόσφατα παραιτηθείς κύριος Σαμαράς για τον οποίο δεν έχει σταματήσει τα λιβανίσματα ο κύριος Γεωργιάδης ο οποίος μαζί με τον κύριο Βορίδη αποτελούν την δεξιά πλατφόρμα ή όπως ο κύριος Μεϊμαράκης αποκάλεσε δεξιά συνιστώσα.
Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν και δεν μπορεί να μην προξενούν το ενδιαφέρον ποιοι τελικά θα είναι οι διεκδικητές που θα καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους την καθορισμένη ημερομηνία από την εφορευτική ώστε η εκλογή να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.
Όμως αυτό το διάστημα στην Βουλή πρόκειται να ψηφιστούν σημαντικοί εφαρμοστικοί νόμοι που προβλέπονται από το μνημόνιο. Και η παρουσία της αντιπολίτευσης είναι άκρως απαραίτητη.
Θα πρέπει λοιπόν η Ν.Δ. να μην απορροφηθεί αποκλειστικά στην εκλογή του προέδρου της και να βρει τρόπο ώστε να έχει την απαραίτητη παρουσία της στην βουλή και τις τόσο σοβαρές συνεδριάσεις της.
Μάλιστα αν είναι δυνατόν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου της και να μην φθάσει στον Νοέμβριο.
Ένας προσωρινός υπεύθυνος σαν πρόεδρος δεν ξέρουμε κατά πόσον θα μπορέσει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις θέσεις που θα πρέπει να έχει η παράταξή του για τόσο κρίσιμα νομοθετήματα.
Όταν μάλιστα έχουν διατυπωθεί κριτικές για τον προεκλογικό αγώνα και την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία. Πόσο θα είναι διατεθειμένη αυτή η προσωρινή ηγεσία να αναλάβει μια τόσο σοβαρή ευθύνη.
Τον κόσμο που ψήφισε αυτήν την παράταξη με αυτά τα ποσοστά που τις έδωσε δεν ενδιαφέρει σε αυτές τις στιγμές τόσο ποιος θα εκλεγεί αρχηγός αλλά πως θα υποστηριχθούν καλύτερα τα συμφέροντά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνελήφθησαν 6 άτομα για παράνομη υλοτομία και αλιεία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και πάταξη του…

Ξεκίνησε η 103η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Καστοριά

Συνάντηση στην Αθήνα του Προεδρείου της Συνόδου με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Οι 4 υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Καστοριά

Table of Contents Hide Οι 4 υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην…

Πώς θα βγάλετε άδεια κυκλοφορίας για μετά τις 00:30

Πώς θα βγάλετε άδεια κυκλοφορίας για μετά τις 00:30

Σύλληψη 36χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή

Σύλληψη  36χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη  για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή

Παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων στα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”

Παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων στα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού…

Ο Δήμαρχος στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής σε Φωτεινή και Λιθιά

Ο Δήμαρχος στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής σε Φωτεινή και Λιθιά

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τους συμμάρτυρες του Ρήγα Φεραίου

Με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων των τόπων καταγωγής των συμμαρτύρων του…

Απόλυτα ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ το πόσιμο νερό του Δήμου Άργους Ορεστικού

Απόλυτα ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ το πόσιμο νερό του Δήμου Άργους Ορεστικού

Επίλογος με χρυσά γράμματα για την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε το Προεδρείο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς…