Τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν γύρω από το θέμα του αθλήματος της κωπηλασίας και απασχόλησαν μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση μας δίνουν την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους άρχοντες της δημοτικής αρχής το τι σημαίνει αυτό το άθλημα για την πόλη και την περιοχή για την προβολή της, τον τουρισμό και την οικονομία της.

Αλλά και πόσες προσπάθειες, πόσος κόπος και πόσους αγώνες έδωσαν κάποιοι για την εξέλιξή του ώστε να φτάσει σε σημείο να αναδεικνύονται αθλητές Ολυμπιονίκες.

Αγώνες που δόθηκαν με ανιδιοτέλεια και διάθεση πολύτιμου χρόνου που θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν στις προσωπικές τους δουλειές και όμως επέλεξαν θυσιάζοντας αυτές τις ώρες να συνεισφέρουν στον τόπο και την νεολαία του.

Οι διοικήσεις λοιπόν του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς μπόρεσαν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες να στηρίξουν την κωπηλασία με κάθε τρόπο και σταδιακά χρόνο με το χρόνο να αναδειχθεί πανελληνιονίκης.

Κωπηλατικά πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς να αποτελούν τον κορμό της Εθνικής ομάδας και να αποσπούν παγκόσμιες και διεθνείς πρωτιές και τελευταία και Ολυμπιακές.

Εκατοντάδες νέους να βοηθήσουν για να τύχουν τα ευεργετήματα του Νομού και να φοιτήσουν όχι μόνον στην Γυμναστική Ακαδημία αλλά και σε όλους τους επιστημονικούς τομείς εξασφαλίζοντας το μέλλον τους.

Και για όλα αυτά ήταν απαραίτητο να εξασφαλίσουν υποδομές τέτοιες που βοήθησαν να διοργανώνονται στην λίμνη της Καστοριάς Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα και Διεθνείς Ρεγκάτες αλλά το κυριότερο να αποτελεί τόπο προετοιμασίας για μήνες του εθνικού συγκροτήματος αλλά και ομάδες ξένων κρατών.

Προσπάθειες με εθελοντική προσφορά όλων των διοικήσεων που είναι αδύνατον να καταγραφούν οι τρόποι για την εξοικονόμηση των χρημάτων για να κτιστεί το σπίτι των κωπηλατών το κτίριο στην βόρεια παραλία.

Με άοκνες παραστάσεις στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχοντας σαν όπλο το αθλητικό κωπηλατικό δυναμικό που πρόβαλε την χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις κατάφερε να στηθεί κωπηλατικός στίβος στην λίμνη που εξασφάλιζε τις μεγάλες διοργανώσεις.

Τριάντα περίπου χρόνια χρειάστηκαν για να κατορθώσουν οι διοικήσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και με όπλο και πάλι την φήμη του να πείσουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να παραχωρηθεί στον Δήμο ( στον σύλλογο υπήρχε νομικό κόλλημα να παραχωρηθεί ) για έναν και μόνο σκοπό για την κωπηλασία και τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς ο χώρος των ΛΥΒ.

Και πάλι οι διοικήσεις εκμεταλλευόμενες τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα προγράμματα ολυμπιακής προετοιμασίας να αποσπάσει τα εκατομμύρια για να γίνουν εγκαταστάσεις για να είναι μόνον διαχειριστής των χρημάτων ο δήμος και τα πάντα να αποδοθούν στον όμιλο, όμως η δημοτική αρχή οικειοποιήθηκε αυτή την προσπάθεια ονομάζοντας τις εγκαταστάσεις αυτές Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο και όχι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Αναφέρθηκα στα κυριότερα μιας και θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για όλα που αφορούν την κωπηλασία και τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς.

Και μόνο όμως για αυτά τα λίγα χωρίς να έχουμε σκοπό να επιβάλλουμε άλλα, αλλά για να αποδοθεί η ηθική αμοιβή σε όλη αυτή την προσπάθεια νομίζουμε ότι οι άρχοντες αυτής της πόλης να επιδείξουν τον ανάλογο σεβασμό.

Και κάθε ενέργεια τους θα πρέπει να καθοδηγείται από αυτόν τον σεβασμό για να αποφεύγονται λάθη που μετατρέπονται σε απαξίωση όλων αυτών που προσπάθησαν , αλλά το κυριότερο να ζημιώνουν έναν θεσμό που είναι τόσο χρήσιμος για τους νέους του τόπου.

Και βέβαια ας σκεφτούν να αποκαταστήσουν την αδικία και να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς ότι το Ναυταθλητικό Κέντρο να του επιστραφεί γιατί του ανήκει.

Γιατί η φροντίδα των διοικήσεων σε ένθετο χρόνο θα το αναδείξουν πραγματικά και δεν θα είναι παρκινγκ αυτοκινήτων, Σχολών οδηγών ή και τόπος για οτιδήποτε άλλο, αλλά χώρος που θα φιλοξενεί την νεολαία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συναυλία πιάνου στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Συναυλία πιάνου στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Θ. Καράογλου από Καστοριά: “Αντιμετωπίσατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα του κορωνοϊού” (video)

Θ. Καράογλου από Καστοριά: “Αντιμετωπίσατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Η κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων (07/01) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Η κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων (07/01) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Δικαίωση της προσφυγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους βοσκοτόπους.  Να αποδοθούν στους κτηνοτρόφους τα 446 εκ. ευρώ”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Δικαίωση της προσφυγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους βοσκοτόπους.  Να…

Π. Κώττας: «Προωθώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως προορισμό στην Ιταλική αγορά και την έκθεση TTG 10-12 Οκτωβρίου στο Ρίμινι»

Π. Κώττας:  «Προωθώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως προορισμό στην Ιταλική αγορά…

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας ως 02/06/21.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών…