Η καθαριότητα της πόλης δεν μπορεί να μην είναι η πρώτη και η τελευταία φροντίδα σε καθημερινή βάση της δημοτικής αρχής με τον εντεταλμένο αντιδήμαρχό της, πόσο μάλλον όταν αυτή η πόλη έχει τουριστική επισκεψιμότητα σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Δεν θα μιλήσουμε για την υπόθεση της λίμνης αυτή την φορά και για τα προβλήματα που την ταλανίζουν ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχουν ειπωθεί άλλωστε τόσα πολλά έχουν γίνει τόσες και τόσες προσπάθειες με προσωρινά τα αποτελέσματα τους.

Όμως για τα υπόλοιπα της πόλης και την καθαριότητά της που δεν παρουσιάζει εδώ που τα λέμε δυσκολίες για να είναι από κάθε πλευρά καθαρή για να μπορεί να διατηρεί την αρχοντιά της στην κυριολεξία η δημοτική αρχή κάνει τις προσπάθειες για να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα στην καθαριότητά της.

Τελευταία μάλιστα με απόφασή της έχει βάλει στο στόχαστρο της να απαλλάξει πολλούς δρόμους από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης με τα λογιών – λογιών τρωκτικά που βρίσκουν στέγη σε αυτά.

Αρκεί μέσα από μια προσεγμένη έρευνα να αποδειχθεί πως πράγματι είναι εν αχρηστία χωρίς να έχουν καμιά τύχη να ξαναβγούν στους δρόμους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μας διαβεβαιώνει πως έχει εντοπίσει γύρω στα 47 εκ των οποίων μόνον για 4 δεν αντιμετώπισε την άρνηση των ιδιοκτητών τους.

Θα λέγαμε λοιπόν αν η αντίδρασή τους αυτή οφείλεται στο ότι έχουν παραδοθεί οι πινακίδες τους στην εφορία λόγω αδυναμίας να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που τους ταλαιπωρεί τότε νομίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση, ανοχή και επιείκεια.

Αν όμως οι υπηρεσίες της αρμόδιας αντιδημαρχίας έχουν ασχοληθεί σχολαστικά για το καθένα από αυτά και έχουν διαπιστώσει πως δεν ανήκουν στην κατηγορία που προαναφέραμε αλλά ότι και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κινηθούν λόγω της τελείας αχρήστευσης τους τότε να εφαρμοστεί ο Νόμος και να επισπευτεί η απόσυρσή τους γιατί όσο μένουν αραγμένα εν αχρηστία στους δρόμους της κάθε γειτονιάς αποτελούν κίνδυνο περισσότερο για τα παιδιά.

Το ενδιαφέρον για την διατήρηση της καθαριότητας της πόλης δεν είναι υποχρέωση μονάχα της δημοτικής αρχής που θα πρέπει βέβαια να έχει και τον πρώτο λόγο, εξίσου υποχρέωση έχουν και οι δημότες και με την συμπεριφορά τους αλλά και με το ενδιαφέρον τους να συμβάλλουν και αυτοί για την διατήρηση της πόλης καθαρής.

Και ο τρόπος συμπεριφοράς των δημοτών να αρνούνται να συναινέσουν για την απόσυρση των αυτοκινήτων τους αν αυτά είναι σε αχρηστία και δεν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες για τους γνωστούς λόγους δεν συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στην καθαριότητα της πόλης.

Αν τέλος δεν θέλουν να τα αποχωριστούν ας μεριμνήσουν να βρουν χώρους δικούς τους και να τα προστατεύσουν όπως αυτοί νομίζουν. Και όχι να χρησιμοποιούν δημόσιους δρόμους να τα κρατούν παρκαρισμένα.

Καιρός είναι να σεβόμαστε αλλά και να πειθαρχούμε στους Νόμους.

Και αν δεν το κάνουμε έχει όλο το δικαίωμα ο Δήμος παρουσία και της Τροχαίας να τον εφαρμόσει στην υπόθεση καθαριότητα της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

Σωκράτης Μάλαμας: Η «Πριγκιπέσσα» και η ιστορία που έγινε τραγούδι

Τα περισσότερα τραγούδια στο ελληνικό πεντάγραμμο κουβαλούν τη δική τους ιστορία τους…

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά; Η φαντασμένη γυναίκα που έγινε θεατρικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ…

Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε ο ΝτιΚάπριο – Επέζησε από το ναυάγιο αλλά είχε τραγικό τέλος

Table of Contents Hide Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε…

Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε ο ΝτιΚάπριο – Επέζησε από το ναυάγιο αλλά είχε τραγικό τέλος

Table of Contents Hide Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε…

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Η πραγματική ιστορία του καπετάνιου του Τιτανικού και η αλήθεια για την ευθύνη του στο ναυάγιο

Table of Contents Hide Η πραγματική ιστορία του καπετάνιου του Τιτανικού και…

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…