Η ελληνική μυθολογία είναι γνωστή σε κάθε γωνιά της Γης, με άτομα κάθε ηλικίας να γνωρίζουν ποιος είναι ο Δίας, η Αφροδίτη, η Αθηνά και οι λοιποί θεοί.

Ο θαυμασμός και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποι για τον αρχαίο πολιτισμό μας έχει φτάσει μέχρι και τη μακρινή, για εμάς, Νότια Κορέα, όπου στο νησί Τζέτζου λειτουργεί ένα μουσεία Ελληνικής Μυθολογίας.

Όπως και πολλά άλλα σημαντικά κτήρια του εξωτερικού, έτσι και το μουσείο αυτό, έχει αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την κλασσική εποχή με κίονες. Μπαίνοντας, οι επισκέπτες θα δουν αντίγραφα γνωστών αγαλμάτων και πινάκων που σχετίζονται με τους αρχαίους Έλληνες θεούς.

 

(Φωτ.: Greek Reporter)

 

Το μουσείο χωρίζεται σε επτά μεγάλες αίθουσες, οπού η κάθε μία επικεντρώνεται σε μια πτυχή της ελληνικής μυθολογίας, όπως η «Αίθουσα του Ολύμπου», η «Αίθουσα της Αγάπης» και η «Αίθουσα των Ηρώων». Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για καθέναν από τους δώδεκα θεούς.

Κάθε γκαλερί διαθέτει θεαματικά αντίγραφα από λευκό γύψο επιβλητικών αρχαίων γλυπτών, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ελληνική μυθολογία και ιστορία τόσο στα κορεάτικα όσο και στα αγγλικά.

 

(Φωτ.: Greek Reporter)

 

Διαθέτει ακόμη και ένα αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού χωριού, που μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες, καθώς και ιστορικά ακριβείς κοστούμια που μπορούν να φορέσουν, που τους βοηθούν να μεταφερθούν στο χρόνο πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.

Ο χώρος φιλοξενεί επίσης μια σειρά από αντίγραφα σημαντικών αντικειμένων από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Δούρειος Ίππος, αν και σε μικρότερη κλίμακα.

 

(Φωτ.: Greek Reporter)

 

Το μουσείο διαθέτει επίσης διαδραστικές οθόνες για τα ζώδια και τους αστερισμούς, και εξηγεί ακόμη και τους ελληνικούς μύθους πίσω από πολλούς από τους αστερισμούς.

 

(Φωτ.: Greek Reporter)

 

Το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας της Κορέας είναι το ιδανικό μέρος τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την ελληνική μυθολογία διασκεδάζοντας παράλληλα.

Το νησί Τζέτζου είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προοδρισμός για Κορεάτες και ξένους, ενώ συχνά αποκαλείται και η Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Greek Reporter

You May Also Like

Κρητικός αγόρασε σπηλιά μέσα στα βράχια, τη μετέτρεψε σε σπίτι όνειρο και το νοικιάζει στο Airbnb 50€ τη βραδιά

Υπάρχει ένα σπίτι στον νομό Χανίων, στο χωριό Καλυβιανή, τόσο ξεχωριστό που…

«Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι είμαι τρανς. Με αγαπούν πολύ»

Η Κάρθριν Ράιλι μοιράστηκε τους φόβους της την περίοδο της φυλομετάβασής της…

Άγιος Παΐσιος: Συγκλόνισε το Twitter η πρεμιέρα της σειράς – Υποκλίνονται στον Νικήτα Τσακίρογλου

Διθυραμβικά ήταν τα διαδικτυακά σχόλια που απέσπασε, την Πέμπτη (10/02), η πρεμιέρα…

Σωκράτης: Αν βρεις μια καλή σύζυγο θα είσαι ευτυχισμένος. Αν όχι, θα γίνεις φιλόσοφος

Σωκράτης: Αν βρεις μια καλή σύζυγο θα είσαι ευτυχισμένος. Αν όχι, θα…

Ανοικτό το “Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας” όλα τα τριήμερα των εορτών

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς και το Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας σας εύχονται Χαρούμενες Γιορτές με αγάπη και ενσυναίσθηση Χρόνια πολλά.

Έξαλλος πολίτης για την φωτιά στο Σχηματάρι: «Οι μόνοι που βοήθησαν ήταν Αφγανοί και τσιγγανόπουλα»

Ξέσπασε στην κάμερα του Open ένας πολίτης στο Σχηματάρι για την βοήθεια…

Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα φέτος θέτει τις βάσεις για τον τουρισμό των επόμενων ετών

Χάρης Θεοχάρης: Η Ελλάδα φέτος θέτει τις βάσεις για τον τουρισμό των…

Ανοιχτή Επιστολή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στον Πρωθυπουργό  σχετικά με το νομοσχέδιο  «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας»

Ανοιχτή Επιστολή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στον Πρωθυπουργό  σχετικά με το νομοσχέδιο  «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής…

Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Table of Contents Hide Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων…

Έδωσε 8 ευρώ και πλούτισε!

Κλήρωση τζόκερ: Στο Παλαιό Φάληρο το τυχερό δελτίου που κέρδισε τα 9,2 εκατ. ευρώ