Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για έκτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια ιδιαίτερη ξενάγηση που φέρει τον τίτλο «Στο τέλος της διαδρομής. Ένα ακόμη μνημείο αποδίδεται στο κοινό».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στον ναό Αγίου Λουκά Καστοριάς.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφτεί τον ναό Αγίου Λουκά στην Καστοριά και να ενημερωθεί για τις ιδιαίτερες εργασίες συντήρησης που απαιτήθηκαν για την επαναφορά του μνημείου στην αυθεντική του μορφή, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Η επίσκεψη θα λειτουργήσει σε συνέχεια της περσινής εκδήλωσης ώστε να μπορέσει το κοινό να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών συντήρησης στο μνημείο λίγο πριν την παράδοση του, στο κοινό και στην λατρεία.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε από κοντά την επιστήμη της συντήρησης και την συμβολή της στην διάσωση και ανάδειξη το πολιτισμικού πλούτου της πόλης μας.
Ώρες ξεναγήσεων 12:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στο ναό Αγίου Λουκά επί της Χριστοπούλου 56.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 24670 26649 (εργαστήρια συντήρησης ΒΜΚ) έως την Παρασκευή 13/10 και ώρα 15:00 μ.μ.
Μπορεί να είναι γραφικό λορίς και κείμενο που λέει "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ της πολιτιστικής κληρονομιάς 9-15 Οκτωβρίου Εκδηλώσεις σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, εργαστήρια συντήρησης και στα κοινωνικά δίκτυα. Αναλυτικό πρόγραμμα στο: www.ssaette.gr/european-day 15 2023 Συντήρησης S NewT ΣΑΕΤΕ ICOMI Ελληνικο μήμα Û"
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO), με στόχο τη γνωριμία του κοινού με την επιστήμη της συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Αμαλία Γκιμουρτζίνα, Προϊστάμενη του Τμήματος Συντήρησης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Τηλ.:2467088200
Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο https://www.ssaette.gr/european-day
Ακολουθήστε τις ψηφιακές δράσεις στο https://www.facebook.com/profile.php?id=100066961194821
και στο
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς
You May Also Like

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

“Γουρουνοχαρά 2023” του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταβρύσου

Σας περιμένουμε όλους να αποχαιρετήσουμε την χρόνια με τον καλύτερο τρόπο! Είσοδος…

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βεβήλωση του μνημείου για τους Καστοριανούς Εβραίους ζητεί η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Γιαννακάκη

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βεβήλωση του μνημείου για τους Καστοριανούς Εβραίους ζητεί…

Μορφωτικός Σύλλογος «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Άργους Ορεστικού: Μνημόσυνο και Εγκαίνια του νέου Μνημείου στο Νέο Οικισμό Γάβρου

  Μορφωτικός Σύλλογος «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Άργους Ορεστικού: Μνημόσυνο και  Εγκαίνια του  νέου…

Μακρύς ο δρόμος για την ισότητα

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/3/2017), παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τα…

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό για την Προστασία της Αναπαραγωγής των Ιχθύων

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής…

Διακοπές ρεύματος σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Ειδοποιούνται  οι  κάτοικοι  των παρακάτω περιοχών ότι  για να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές …