Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον μηχανισμό για το γκριζάρισμα των μαλλιών, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη θεραπείας για την αλλαγή των κυττάρων ώστε να αντιστραφεί ή να σταματήσει η διαδικασία.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εστίασαν στα βλαστοκύτταρα μελανοκυττάρων (McSC) και διαπίστωσαν ότι ορισμένα από αυτά «εγκλωβίζονται», καθώς οι τρίχες «γερνούν» και χάνουν την ικανότητά τους να ωριμάζουν και να διατηρούν το χρώμα τους.

Ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, Κι Σαν, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο NYU Langone Health, δήλωσε στον Guardian: «Οι νεοανακαλυφθέντες μηχανισμοί εγείρουν την πιθανότητα ότι η ίδια σταθερή τοποθέτηση των βλαστικών κυττάρων των μελανοκυττάρων μπορεί να υπάρχει και στους ανθρώπους».

Το χρώμα των μαλλιών ελέγχεται από το κατά πόσον οι συνεχώς πολλαπλασιαζόμενες δεξαμενές των McSCs μέσα στους θύλακες των τριχών λαμβάνουν το σήμα να γίνουν ώριμα κύτταρα που παράγουν τις πρωτεϊνικές χρωστικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για το χρώμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής ανάπτυξης των μαλλιών τα κύτταρα περιστρέφονται συνεχώς μεταξύ των διαμερισμάτων του αναπτυσσόμενου θύλακα της τρίχας. Μέσα σε αυτά τα διαμερίσματα τα McSCs εκτίθενται σε σήματα που επηρεάζουν την ωριμότητα.
«Η απώλεια της χαμαιλεοντικής λειτουργίας των βλαστοκυττάρων των μελανοκυττάρων μπορεί να είναι υπεύθυνη για το γκριζάρισμα και την απώλεια του χρώματος των μαλλιών», πρόσθεσε η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, Μαγιούμι Ίτο.
You May Also Like

Τέλος στα παζάρια παρόχων για την καλύτερη προσφορά – αντιπροσφορά βάζει η νέα διαδικασία ακύρωσης αιτημάτων φορητότητας που εισάγει η EETT

Τέλος στα παζάρια μεταξύ παρόχων για την καλύτερη προσφορά – αντιπροσφορά βάζει…

Η NASA ζητάει τη βοήθειά μας για τον εντοπισμό αστεροειδών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν σχετική ιστοσελίδα

Το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου, η Ανδρομέδα και τα σενάρια της σύγκρουσης με το γαλαξία μας

Το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου είναι ο φωτεινότερος γειτονικός γαλαξίας, ο οποίος…

1η Διεθνής Δράση του Ινστιτούτου Ενεργειακής Ανάπτυξης και Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή

Του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας

Ανακαλύφθηκε ο κοσμικός τιτάνας «Υπερίων»

Ένα σμήνος γαλαξιών που είναι η μεγαλύτερη γνωστή δομή στο πρώιμο σύμπαν

Διάστημα: Καταγράφηκε η μεγαλύτερη κοσμική έκρηξη που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα

Η έκρηξη πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ένα γιγάντιο νέφος αερίου

Προστασία Δεδομένων: Τι αλλάζει με το νέο κανονισμό της ΕΕ

Από τις 25 Μαΐου οι χρήστες και στην Ελλάδα παίρνουν τον έλεγχο…