Έναν ποδηλατόδρομο πάνω από το έδαφος αναμένεται να έχει η χώρα μας παρέχοντας έναν πρότυπο χώρο άθλησης και αναψυχής στους πολίτες.

Μία όαση πρασίνου που ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις σε επίπεδο άθλησης και αναψυχής σχεδιάζεται από την Περιφέρεια Αττικής, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Σε ειδική μερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες 14/2 ο Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, έκανε αναλυτική αναφορά στο σχεδιασμό που θα μεταμορφώσει πλήρως το μέχρι πρότινος παρακμάζον πάρκο, αναδεικνύοντάς το σε πάρκο… Ζωής.

Στόχος είναι να μεταμορφωθεί το Πάρκο Τρίτση, σε ένα Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πάρκο, μέσω οκτώ ζωνών παρεμβάσεων που μεταξύ άλλων αφορούν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου δικτύου μεταφορών εντός του πάρκου.

Ειδικότερα, προτείνεται η κατασκευή ενός εναέριου ποδηλατοδρόμου που θα ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ θα αποτελεί την πρώτη σχετική υποδομή επί ελληνικού εδάφους.

Πέρα από αισθητικούς λόγους, η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου πάνω από το έδαφος, επιτάσσεται από την ύπαρξη έκτασης με καλλιέργειες φιστικιάς στην περιοχή, όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση.

Επομένως, ο ποδηλατόδρομος θα μπορούσε να διασχίσει υπέργεια τη ζώνη με τις καλλιέργειες φιστικιάς και να διατρέχει την περιοχή δίπλα στο κανάλι με την κεντρική πλατεία.

Περαιτέρω λεπτομέρειες (π.χ. μήκος ποδηλατικής διαδρομής) δεν παρουσιάστηκαν, αλλά όπως φαίνεται και στο βίντεο (δείτε το παρακάτω) που αποτυπώνει οπτικά το πλάνο ανάπτυξης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», o ποδηλατόδρομος θα μπορούσε να αποτελέσει μια υποβλητική υποδομή αναψυχής.

Επιπροσθέτως, για την πλήρη μεταμόρφωση του πάρκου προβλέπονται και άλλες δράσεις, μεταξύ των οποίων:

– Εγκατάσταση ποικίλων χρήσεων με ταυτόχρονη ενίσχυση του χαρακτήρα του πάρκου ως κέντρο ευαισθητοποίησης για περιβαλλοντικά θέματα
– Ένταξη νέων λειτουργιών, η ανάδειξη και εκμετάλλευση των υφιστάμενων κτισμάτων
– Η λειτουργική και διοικητική ενοποίηση των χώρων του πάρκου
– Η διαμόρφωση σύγχρονου δικτύου μεταφορών εντός του πάρκου
– Η εγκατάσταση τεχνολογικά “έξυπνου” εξοπλισμού
– Οι αναγκαίες Φυτοτεχνικές μελέτες με νέο σχεδιασμό

Στο νέο σχεδιασμό συμπράττουν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ το πλάνο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε θα τεθεί σε δίμηνη διαβούλευση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής.

You May Also Like

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 11/9 (χάρτης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 11/9 (χάρτης)

Επίδομα μητρότητας για 9 μήνες σε επαγγελματίες και αγρότισσες

Η παροχή θα είναι αντίστοιχη του ιδιωτικού τομέα, ίση με τον κατώτατο μισθό

Μέτρα κατά της βίας στα Πανεπιστήμια: Υπόλογες θα είναι και οι διοικήσεις

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις για την ασφάλεια των πανεπιστημίων

Τρίκαλα: Φαρμακείο έγινε viral για τον τρόπο που κάνει τα rapid test (video)

Τρίκαλα: Φαρμακείο έγινε viral για τον τρόπο που κάνει τα rapid test…

Σεκιούριτι του ΟΣΕ σε ρόλο… τροχονόμου σε αφύλαχτη διάβαση

Βίντεο ντοκουμέντο από σεκιούριτι του ΟΣΕ να κάνει τον τροχονόμο σε αφύλαχτη διάβαση τρένου

Μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας…

Πειραιάς: Άφησαν μητέρα εκτός πλοίου γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει ότι τα παιδιά ήταν δικά της

Η περιπέτεια που έζησε στον Πειραιά μία μητέρα με τα δύο της παιδιά που ήθελε να επιστρέψει στην Κρήτη

Κτηνωδία – Όρος Πεταλά:Άγνωστοι πυροβολούν και σκοτώνουν άλογα όταν κατεβαίνουν στον κάμπο

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στο όρος Πεταλά ζουν άγρια άλογα

Αστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους έως και τη Μεγάλη Τετάρτη

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πόσες αιτήσεις έγιναν στο koinonikomerisma.gr – Tα λάθη της εφαρμογής

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι στιγμής τις 400.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις σύμφωνα…