Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επίσημα τέσσερεις περιοχές που η Μόσχα διεκδικεί ως δικές της μαζί με την Κριμαία, γράφει η ημερήσια εφημερίδα Kommersant.

Η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που παρίσταντο σε μια ιδιωτική επιχειρηματική συνάντηση με τον Πούτιν χθες Τρίτη, αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ήθελε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν επίσημα τις τέσσερις περιοχές – Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, ως τμήμα της Ρωσίας μαζί με την Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.

Η Ρωσία παρότι προελαύνει στο πεδίο της μάχης, δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές. Σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση και αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί «στο εγγύς μέλλον», η Kommersant γράφει ότι ο Πούτιν θα δεσμευόταν να μην διεκδικήσει την ουκρανική πόλη-λιμάνι Οδησσό και άλλα ουκρανικά εδάφη.

Δεν συζητήθηκε στο τηλεφώνημα με τον Τραμπ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, είπε ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα αυτό στη χθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία. Ωστόσο, ο ίδιος επιβεβαίωσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ. Ο Πεσκόφ δεν επιβεβαίωσε ωστόσο, εάν ο Πούτιν έθεσε κατά τη συνάντηση την ιδέα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ των τεσσάρων περιοχών εκτός της Κριμαίας.

Πηγή: ethnos.gr

You May Also Like

Πειρατές προσπάθησαν να καταλάβουν πλοίο στον κόλπο του Άντεν, τους ανατίναξαν οι ένοπλοι φρουροί του

Στην περιοχή 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας κατά πλοίων καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Στους 28.211 έφθασαν οι δικαιούχοι στο “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ”

Ξεπέρασαν ήδη τα 400 εκατ. ευρώ οι πόροι που θα εισρεύσουν στην…

Πλωτές κατοικίες σκανδιναβικού design ως αντίδοτο σε πλημμύρες

Το στούντιο MAST που εδρεύει στην Κοπεγχάγη καινοτομεί και προκαλεί αίσθηση με τις εκπληκτικές πλωτές κατασκευές του.

Σελήνη: Μοναδική ανακάλυψη από το κινεζικό ρόβερ – Βρέθηκε μυστηριώδες κτίσμα

Ένα μυστηριώδες κτίσμα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της αποστολής Change-4 της Κίνας στη Σελήνη. Την…

Το μέλλον του τουριστικού κλάδου βρίσκεται στο διαδίκτυο

Η εξοικείωση των ξενοδόχων, αλλά και του συνόλου των επαγγελματιών του τουριστικού…

Bόλος: Στον γιο που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του με ψαροντούφεκο ανήκει η σορός που βρέθηκε

Οικογενειακή τραγωδία στον Βόλο

Ηλικιωμένος ξεσπά για την φωτιά στην Πεντέλη: «Λυπάμαι που είμαι Έλληνας, δεν ξέρω τι ψηφίζουμε»

«ούτε ένα νερό, μια πορτοκαλάδα… Δεν ξέρω τι ψηφίζουμε και τι πληρώνουμε…Απαράδεκτη κατάσταση! Λυπάμαι που είμαι Έλληνας… Έχω ζήσει ένα κάρο φωτιές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί»

«Βόμβα» Κοβέσι για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έκλεβαν ευρωπαϊκά χρήματα»

Παράλληλα, η Ευρωπαία Εισαγγελέας έστειλε το μήνυμα πως “Είμαστε εδώ για να μείνουμε”. 

Δικηγόρος 22χρονου «σάτυρου»: Δεν ήταν μόριο αυτό που φαινόταν, αλλά αντίχειρας

Δικηγόρος 22χρονου «σάτυρου»: Δεν ήταν μόριο αυτό που φαινόταν, αλλά αντίχειρας

Αδιανόητο: Αλλοδαπός εισέβαλε σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα και ούρλιαζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (βίντεο)

Ο αλλοδαπός άρπαξε το μικρόφωνο από τον ιερέα και ξεκίνησε να φωνάζει…