Η ισραηλινή εφημερίδα ynet αναφέρει ότι το τραγούδι του Ισραήλ για τη Eurovision 2024 μπορεί να αποκλειστεί λόγω πολιτικών στίχων.

Επικαλούμενη «ευρωπαϊκές πηγές», η εφημερίδα αναφέρει ότι το τραγούδι περιέχει πολιτικές δηλώσεις – κάτι που πολλοί παρατηρητές είχαν υποθέσει μετά την αποκάλυψη ότι το τραγούδι έχει τίτλο «October Rain».

Το KAN – ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Eurovision – συγκάλεσε γρήγορα συμβούλιο για να συζητήσει τον πιθανό αποκλεισμό. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αποφασίστηκε ότι αν το τραγούδι αποκλειστεί λόγω του πολιτικού του περιεχομένου, το Ισραήλ θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό αντί να τροποποιήσει τους στίχους ή να αλλάξει τραγούδι.

Η Λευκορωσία έλαβε παρόμοια απόφαση το 2021, αρνούμενη να τροποποιήσει το τραγούδι της με τρόπο που να συμμορφώνεται με τους κανόνες. Το Ισραήλ θα αποσυρθεί από τη Eurovision αν η EBU αποκλείσει το τραγούδι του λόγω πολιτικών στίχων.

«Δεν θα αλλάξουμε τους στίχους ή το τραγούδι»

Μιλώντας στο ynet ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας δήλωσε: «Δεν θα αλλάξουμε τους στίχους ή το τραγούδι, ακόμη και με το κόστος της μη συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision φέτος».

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρόσθεσε: «Η Ισραηλινή Ραδιοφωνία βρίσκεται σε διάλογο με την EBU σχετικά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision».

Στις 16 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) επανέλαβε ότι δεν θα αποκλείσει το Ισραήλ από τη Eurovision λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα. Δήλωσε δημόσια, και για άλλη μια φορά, ότι η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ ραδιοτηλεοπτικών φορέων και όχι κυβερνήσεων. Επειδή το ΚΑΝ συμμορφώθηκε με τους κανόνες, η συμμετοχή του Ισραήλ ήταν ασφαλής.

Ωστόσο, η συμπερίληψη πολιτικών στίχων είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό αποτελεί παραβίαση των κανόνων του διαγωνισμού από έναν συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ανοίγει το δρόμο για τον αποκλεισμό του Ισραήλ.

Το Ισραήλ σκοπεύει να στείλει την Eden Golan στο διαγωνισμό. Αυτό συμβαίνει μετά τη νίκη της, HaKokhav HaBa, νωρίτερα αυτό το μήνα. Μια επιτροπή που περιλάμβανε ειδικούς στη μουσική και επαγγελματίες της τηλεόρασης ανέλαβε στη συνέχεια να επιλέξει το τραγούδι της.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προέκυψε ότι επικρατέστερο ήταν ένα τραγούδι με τίτλο October Rain, το οποίο πολλοί υπέθεσαν ότι αναφέρεται στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Η δήλωση από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ KAN

«Αφού επιλέχθηκε με μια ομαλή διαδικασία από την επαγγελματική επιτροπή της ραδιοτηλεοπτικής εταιρείας του Ισραήλ, το επιλεγμένο τραγούδι πέρασε ετησίως προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Η ισραηλινή ραδιοτηλεόραση δήλωσε την Τετάρτη ότι το “Kan” βρίσκεται σε διάλογο με την EBU σχετικά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά την Ισραηλινή Ραδιοφωνία δεν υπάρχει πρόθεση αντικατάστασης του τραγουδιού.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Σουηδία τον ερχόμενο Μάιο».

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Click away: Τι ισχύει για τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει με τα νέα μέτρα

Click away: Τι ισχύει για τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει με…

Tρόμος για την επόμενη μέρα στη Γαλλία

Η επόμενη μέρα στη Γαλλία σύμφωνα με τους Γάλλους αναλυτές πρέπει να…

Δεύτερη μητροκτονία σε μια μέρα: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της – Τη σκότωσε ο 50χρονος γιος της

Δεύτερη μητροκτονία σε μια μέρα: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της –…

Βραβείο μεγάλου αδελφού: Άφησε την 3χρονη αδερφή του που πάσχει από καρκίνο να ξυρίσει το κεφάλι του

Βραβείο μεγάλου αδελφού: Άφησε την 3χρονη αδερφή του που πάσχει από καρκίνο…

Μετακινήσεις στα νησιά: Αλλάζουν όλα από τη Δευτέρα – Πότε απαιτείται τεστ, ποια είναι η διαδικασία επιβίβασης

Table of Contents Hide Αναλυτικά το πλαίσιο που θα τεθεί σε ισχύ…

Χαμός στη Χαλκίδα: Γονείς αρνητές έκαψαν τα βιβλία του Τριβιζά που μοιράστηκαν στους μαθητές

Με διαμαρτυρίες για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, γονείς αρνητές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα προκειμένου…

Βαξεβάνης: Καταγγέλλει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την προστασία του

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε άρθρο-καταγγελία που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα ισχυρίζεται ότι…

Grammy 2024: Η Τέιλορ Σουίφτ σπάει ένα ακόμη ρεκόρ και ανακοινώνει το νέο της άλμπουμ

Η διάσημη ποπ σταρ παρέλαβε το κορυφαίο βραβείο από τα χέρια της Σελίν Ντιόν (Celine Dion) η οποία έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγει η Μυρτώ – Ο δικαστικός Γολγοθάς της άτυχης κοπέλας

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγει η Μυρτώ – Ο δικαστικός Γολγοθάς της άτυχης…

Ένταξη νέων ειδικοτήτων στα Τμήματα Μαθητείας από το σχολικό έτος 2018-19

Ένταξη νέων ειδικοτήτων στα Τμήματα Μαθητείας από το σχολικό έτος 2018-19