«Κάρτα παίρνετε;» Ολοένα και περισσότεροι κάνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση από τα εστιατόρια μέχρι και στα περίπτερα.

Ο λόγος; Τα 50 ευρώ που αποσπούν με χίλιους κόπους και πολύ υπομονή από τα ATMs φαίνονται πολύ λίγα στους περισσότερους οι οποίοι θέλουν να κρατούν τα μετρητά για τις πιο δύσκολες ώρες.

Βλέποντας την πελατεία να αλλάζει συνήθειες, αρκετοί μικρομεσαίοι βγήκαν ήδη στην αναζήτηση τρόπων για να καλύψουν τις νέες επιθυμίες του πελάτη. Και επειδή όπου υπάρχει ζήτηση, αμέσως δημιουργείται και προσφορά, ήδη άρχισαν οι διαφημίσεις εταιρειών οι οποίες έναντι πολύ χαμηλού ποσού, εμφανίζονται διατεθειμένες να εφοδιάσουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με συστήματα ανάγνωσης καρτών. Πώς όμως δουλεύουν αυτά τα συστήματα; Οι συναλλαγές περνούν μέσω τράπεζας ή όχι; Ποια είναι η αμοιβή που πρέπει να καταβληθεί για κάθε συναλλαγή;

Εκτός από τα capital controls στην αύξηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα θα συμβάλει και η πρόθεση της κυβέρνησης θα θεσπίσει την υποχρεωτικότητα διενέργειας των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα πάνω από ένα όριο. Ήδη το προσχέδιο με τα μέτρα που προβλέπεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, κάνει λόγο για υποχρεωτική διενέργεια των συναλλαγών με κάρτα πάνω από το όριο των 70 ευρώ. Αυτό θα ισχύσει αρχικά στα νησιά με πληθυσμό άνω των 4100 κατοίκων αλλά σύντομα θα επεκταθεί.

Να λοιπόν γιατί το τελευταίο διάστημα, βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις τέτοιων υπηρεσιών. Μια απλή διαφήμιση όμως δεν λέει τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την αγορά μιας συσκευής η οποία μπορεί να κοστίζει από 150 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) έως και 500 ευρώ ανάλογα με τις δυνατότητές της.

Προσφέρονται ασύρματες συσκευές για γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, λογιστές, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και οδηγούς TAXI, δηλαδή επαγγελματίες που κατά κύριο λόγο βρίσκονται εν κινήσει. Υπάρχουν και ενσύρματες για τα κατάστημα λιανικής όπου τα πάντα περνάνε από το ταμείο της επιχείρησης. Πιο προηγμένα μοντέλα, διατίθενται για εστιατόρια, καφετέριες και περίπτερα όπου οι πελάτες βρίσκονται και μέσα αλλά και έξω από το κατάστημα.

Τι κρύβεται όμως πριν από τα μηχανάκια; Ιδού το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθούν ορισμένοι από τους επιχειρηματίες του χώρου:

· Τα ασύρματα τερματικά δεν απαιτούν σύνδεση με τράπεζες και παρέχουν τα χρήματα από τις κάρτες των πελατών στον επιχειρηματία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

· Αποδέχονται πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες VISA, MasterCard και άλλες (ελληνικές και ξένες)

· Τα τερματικά και οι υπηρεσίες τους ενεργοποιούνται μέσα σε 10 λεπτά

· Στον καταστηματάρχη ή στον επαγγελματία παρέχεται δωρεάν κάρτα για άμεση ανάληψη των χρημάτων από οποιοδήποτε ΑΤΜ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

· Δίδεται δωρεάν λογαριασμός ηλεκτρονικού χρήματος με IBAN, SWIFT/BIC και e-banking.

· Δεν υπάρχουν πάγια, τέλη, συνδρομές, κρυφές χρεώσεις ή δεσμεύσεις.

· Υπάρχει προμήθεια επί της συναλλαγής: 1.99% η προμήθεια ανά συναλλαγή για τις περισσότερες επιχειρήσεις ή 1, 50% για πρατήρια υγρών καυσίμων και supermarket

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

«Μεγάλη Παραίτηση»: Αφήνουν δουλειές οι Έλληνες;

Table of Contents Hide Ειδική περίπτωση οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα,…

ΔΥΠΑ – «Πάω Μπροστά»: Νέες αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 400€ σε εργαζόμενους

Ξεκίνησε η γ’ φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;

Έρχεται φτώχεια. Επιβάλλεται Διαγραφή Παγκόσμιου Χρέους. Μήπως ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι το μέσον;