Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε στους Τούρκους στρατιωτικούς δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια δείπνου σε στρατιώτες της 4ης Διοίκησης του τουρκικού Στρατού, όπου αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας ότι αν δεν γινόταν η τουρκική επιχείρηση το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση” του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», φέρεται να υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «αν θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, ποτισμένοι με το αίμα των μαρτύρων, ελεύθεροι και με το κεφάλι ψηλά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να διαταράσσουμε τα παιχνίδια και να αφήσουμε τις προδοτικές φιλοδοξίες στο κενό. Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη ισχυρού στρατού είναι για μας υποχρέωση και όχι επιλογή. Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος και ένας στρατός που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτρεπτική του ικανότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Ως τουρκικό έθνος, μόνο η δική μας προσπάθεια, η δική μας δύναμη, τα δικά μας μέσα και οι δικές μας δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας».

Δεύτερο αεροπλανοφόρο

«Τώρα έχουμε κατασκευάσει το αεροπλανοφόρο μας. Τι λέμε; Δεν είναι αρκετό. Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο. Ο στρατηγός μας είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, ο διοικητής του πολεμικού μας ναυτικού συνεργάζεται με την ομάδα του και αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε την αναζήτησή μας. Εργαζόμαστε πάνω σε πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια, Θεού θέλοντος, θα το πετύχουμε κι αυτό».

Οι συμμαχίες δεν είναι αρκετές

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι αμυντικά ανεξάρτητη από άλλες χώρες και γιατί δεν τη διασφαλίζουν οι συμμαχίες.

«Γνωρίζουμε από τις πρόσφατες πικρές εμπειρίες ότι, όταν φτάνουμε στο σημείο αυτό, ούτε οι συμμαχίες στις οποίες είμαστε μέλη ούτε οι διεθνείς οργανισμοί, των οποίων καθήκον είναι η προστασία της παγκόσμιας ειρήνης, είναι χρήσιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποζητάμε συνεχώς μια εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία και εργαζόμαστε για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία σε κάθε τομέα».

https://www.gazzetta.gr/

You May Also Like

«Νοσταλγούμε τους Αλβανούς» – Οι ροδακινιές περιμένουν εργάτες από την Ασία

Στη Νοτιοανατολική Ασία στρέφονται αναγκαστικά για εργατικά χέρια ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και αγρότες της Β. Ελλάδας

O Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε να είναι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

“Προτιμώ στην τελετή έναρξης του Λος Άντζελες, αρκεί να γίνει μέσα στο στάδιο”, είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης

«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της

Το καμάρι του ρωσικού στόλου έχει γίνει πλέον σύμβολο αντίστασης των Ουκρανών

Συναγερμός για την σοκολάτα του Ντουμπάι – «Μεγάλη απάτη, μην την καταναλώνετε»

Το Υπουργείο Καταναλωτών στη Στουτγάρδη της Γερμανίας κάνει λόγο για απάτη και κινδύνους για την υγεία

To «αντίο» της Νίκης Σούρα στον πατέρα της Δημήτρη: Θα ‘μαστε για πάντα μαζί και στο θάνατο και στη ζωή

«Σ’ αγαπάω μπαμπάκα μου, εις το επανιδείν», έγραψε η Νίκη Σούρα

To κλιματιστικό από πλαστικά μπουκάλια είναι το πνευματικό παιδί του εφευρέτη Ashis Paul από το Μπαγκλαντές

Πώς να φτιάξετε το δικό σας Κλιματιστικό Μόνο απο πλαστικά μπουκάλια – Εξαιρετική ιδέα!

Δάσκαλος στην Γκάνα διδάσκει Πληροφορική σε μαυροπίνακα και ζωγραφίζει στο χέρι όλο το MS Word

Ο αυτοσχεδιασμός του για να διδάξει Πληροφορική σε ένα σχολείο χωρίς καν υπολογιστές έχει συγκινήσεις χιλιάδες ανθρώπους

Οι απαγορεύσεις στις εξαγωγές τροφίμων απειλούν με νέο κύμα ακρίβειας

Ο πλανήτης βρίσκεται ενώπιον μιας επισιτιστικής κρίσης χειρότερης από αυτή του 2008.

Το ΥΜΑΘ στηρίζει τα παραδοσιακά προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μέσω του προγράμματος ΠΑΡΑΓΩ

Το ΥΜΑΘ στηρίζει τα παραδοσιακά προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μέσω…

Ο κορωνοϊός έβγαλε δελφίνια και πάπιες στα κανάλια της Βενετίας (εικόνες)

Ο κορωνοϊός έβγαλε δελφίνια και πάπιες στα κανάλια της Βενετίας (εικόνες)