Η νέα τάση σε μαγαζιά στην εστίαση συζητήθηκε πολύ σε σχόλια κάτω από βίντεο στο TikTok.

Ουσιαστικά για να κάνει κάποιος μια κράτηση προπληρώνει 20 ευρώ, όμως αυτά τα χρήματα θα αφαιρεθούν από τον λογαριασμό.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια -κυρίως- από ένα βίντεο στο TikTok για ένα από τα ακριβότερα και φινετσάτα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά, την «Μαύρη Θάλασσα».

Και στο συγκεκριμένο βίντεο τονίζεται ότι το χρηματικό αυτό ποσό αφαιρείται από τον τελικό λογαριασμό και δεν το κρατάει το μαγαζί.

Αν θέλεις δηλαδή να κάνεις μια κράτηση για πέντε άτομα, προπληρώνεις 100 ευρώ αλλά αυτό αφαιρείται από το τελικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, αλλά την ίδια τακτική ακολουθούν αρκετές ανάλογες επιχειρήσεις εστίασης και στην Αθήνα αλλά και στην Μύκονο.

«Θα σου πω ένα κολπάκι το οποίο θα τσατίσει πάρα πολύ κόσμο που κάναμε με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις στη “Μαύρη Θάλασσα”. Για να κάνεις κράτηση από εδώ και πέρα στο μαγαζί, θα προπληρώνεις 20 ευρώ το άτομο. Θέλεις να κλείσεις για 6 άτομα τραπέζι; Θα προπληρώνεις 120 ευρώ. Και γιατί το κάνουμε αυτό; Εδώ και τόσα χρόνια είχαμε, χαρτί, στυλό και γράφαμε τις κρατήσεις μαζί με ένα τηλέφωνο. Τι γίνεται εάν ο πελάτης δεν απαντάει; Τι γίνεται εάν δεν εμφανιστεί ποτέ; Εγώ θα χάνω ένα τραπέζι και θα χρεώνομαι ενώ θα μπορούσα να είχα βάλει κάποιον άλλο πελάτη εκεί πέρα; Όχι. Γι’ αυτό επειδή στην Αθήνα και σε όλη την Ευρώπη υφίσταται αυτό σαν πολιτική, καλό είναι να ξυπνήσει και λίγο η Θεσσαλονίκη με εμάς πρωτοπόρους στην εστίαση. Θα πρέπει να προπληρώνεις για να έρθεις αν θέλεις να κάνεις κράτηση γιατί υπάρχει και το walk in. Αλλά εκεί υπάρχει πάντα το ρίσκο, ενδεχομένως να μην υπάρχει τραπέζι. Τα 20 ευρώ που θα προπληρώνεις θα αφαιρούνται από τον τελικό λογαριασμό», αναφέρει.

You May Also Like

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Θεσσαλονικιός άνοιξε γυράδικο στη Νορβηγία και χρεώνει… 10€ το γύρο

Έβαλε στο μενού των Νορβηγών τον ελληνικό γύρο

Στην Άνδρο ζωγράφισαν τους κάδους και άλλαξαν το χωριό τους

Σκοπός τους είναι να μεταδώσουν σε όλους μικρούς και μεγάλους τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Μποφίλιου: «Λευτεριά στην Κύπρο και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς» φώναξε σε φεστιβάλ στη Λευκωσία

Μποφίλιου: «Λευτεριά στην Κύπρο και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς» φώναξε σε φεστιβάλ στη Λευκωσία

«Θητεία-ευκαιρία»: Προσεχώς σημαντικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία

To νέο πρόγραμμα του ελληνικού στρατού

Αστυνομικός της Βουλής: Αποκαλύψεις φρίκης από τη σύζυγο του – Σοκάρουν νέες περιγραφές της

Όσα φρικιαστικά περιγράφει στην κατάθεσή της η σύζυγος του 45χρονου

“Δεν πρόκειται να μου κάνουν τίποτα γιατί έχω διασυνδέσεις – Προκαλεί ο δράστης που κακοποίnσε τον Όλιβερ”

Από αυτά που είναι γνωστά μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ φαίνεται πως έχει ολοκληρώσει τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου

«Βόμβα» από τον Καθηγητή Ι. Μάζη: «Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν ελληνικό νησί με λίγους κατοίκους τον Αύγουστο»

Table of Contents Hide «Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει κατοίκους ως ανθρώπινη ασπίδα…

“Αζέροι, Τούρκοι δολοφόνοι” βροντοφώναξαν οι Αρμένιοι στην Αλεξανδρούπολη

“Αζέροι, Τούρκοι δολοφόνοι” βροντοφώναξαν οι Αρμένιοι στην Αλεξανδρούπολη