Στην 1η Ενημερωτική Συνάντηση για την κατάρτιση της Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) αξιοποίησης των λιμνών, αλλά και όλων των υδάτινων συστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, στο Αμύνταιο.

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αμυνταίου που φιλοξένησε τη συνάντηση, του Δήμου Βελβεντού, του Δήμου Πρεσπών και Φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη της διαβούλευσης για την κατάρτιση της Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου, που θα ακολουθηθεί και θα ενισχυθεί, για την περίοδο 2021-2027 από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

Στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την περίοδο 2021 – 2027 περιλαμβάνεται η παρέμβαση στις λιμναίες περιοχές της Περιφέρειας μέσω της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την αξιοποίηση των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας».

 

Βασικό ζητούμενο της ΟΧΕ των λιμναίων συστημάτων, που περιλαμβάνουν τα επιφανειακά ύδατα με τα φυσικά και τεχνητά τους συστήματα, είναι να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά συστήματα για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας. Οι ανάγκες που θα καλύψει η ΟΧΕ περιλαμβάνουν την προστασία και την εν συνεχεία ορθολογική αξιοποίηση των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και την ένταξη των λιμναίων οικοσυστημάτων στο παραγωγικό σύστημα της περιοχής.

 

Ο Περιφερειάρχης μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε πως: «Με δεδομένο το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος των λιμνών και των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, ο τόπος μας θα αναδειχθεί σε έναν νέο φυσιολατρικό – τουριστικό προορισμό συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η προστασία, η ανάδειξη και η αξιοποίηση των λιμναίων συστημάτων της Δ. Μακεδονίας αποτελεί για εμάς πρωταρχικό στόχο».

 

You May Also Like

Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Μήνυμα της αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για την έναρξη του σχολικού έτους 2023-24

Οι δημοτικές αρχές μεριμνούν για την προετοιμασία των σχολικών κτηρίων.

Οι 100 πρώτοι Υποψήφιοι του συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς, Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με τον Σύλλογο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Π.Α.Σ. Φλώρινα

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχήθηκαν στον άλλοτε συναθλητή τους, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του υψηλά καθήκοντα.

Ανδρέας Πάτσης: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντά

Ανδρέας Πάτσης: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντά

Υπουργείο Εσωτερικών: 9 ερωτήσεις-απαντήσεις στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές των διοικήσεων

Aλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου

Και επίσημα υποψήφιος με τον Γιώργο Αμανατίδη, ο Δημήτρης Σαββόπουλος

Δήλωση υποψηφιότητας για τις περιφερειακές εκλογές

Επιδείξεις Ερντογάν με το Άκουγιου πριν τις κάλπες – Η φιέστα της 27ης Απριλίου

Εκλογές Τουρκία: Επιδείξεις Ερντογάν με το Άκουγιου πριν τις κάλπες – Η φιέστα της 27ης Απριλίου