Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023, πραγματοποιείτε τετραήμερη διάσκεψη και φόρουμ πολιτικής υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλες, από τις 20 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023.

Στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο στην Ευρώπη, την οποία συνδιοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου συμμετείχαν, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενοι φορείς, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο του Υδρογόνου.

Στο Φόρουμ έγινε ένας απολογισμός της μέχρι στιγμής προόδου της Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και επισημάνθηκαν οι δράσεις που είναι αναγκαίες για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός για το υδρογόνο έως το 2030.

Στην πρώτη συμμετοχή το 2019, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε εκδηλώσει, για λογαριασμό της Ελλάδας, το ενδιαφέρον για την τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου. Σήμερα έχουν κλειδώσει σημαντικές επενδύσεις και εξελίξεις στη Δυτική Μακεδονία και στην Ελλάδα.

«Ειδική αναφορά γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως: «Σε όλα τα σχετικά συνέδρια της Ευρώπης και τις συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος σε τεχνολογίες πράσινου υδρογόνου με τους επενδυτές, αναγνωρίζεται η διάκριση της Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα αυτόν με σημαντικές επενδύσεις πολλών θέσεων εργασίας να έχουν ήδη δρομολογηθεί».

You May Also Like

Στα ίχνη των ελεφάντων της Δυτικής Μακεδονίας

Το Travel.gr μας ταξιδεύει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μηλιάς και στον Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού

Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας

Πρώτες Φωτογραφίες απο την Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

F Φωτογραφίες Παπάς Σωτήριος

Συμμετοχή και διακρίσεις του Αθλητικού Όμιλου Τοξοβολίας Κοζάνης «ΤΟΞΟΚΛΥΤΟΙ»

Σε 2 αγώνες τοξοβολίας Κλειστού Χώρου στην Σκύδρα και στην Φλώρινα.

Ερώτηση του Βουλευτή Ανδ. Πάτση για την άδικη εξαίρεση του Ν. Γρεβενών από το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών

  Ερώτηση του Βουλευτή Ανδ. Πάτση για την άδικη εξαίρεση του Ν.…

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια…

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι υποχρεώσεις συνδυασμών και υποψήφιων για τα οικονομικά τους

Η Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

ΕΚΘΕΣΗ «ΤΣΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης είσοδος ελεύθερη

Στο πεδίο εργασιών διάτρησης της Σήραγγας της Κλεισούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου