Η Χαμάς ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, στην πόλη της Γάζας, όπου επισκέπτονταν συγγενείς, την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Έιντ αλ Φιτρ, της ολοκλήρωσης του ιερού μήνα του ραμαζανιού.

Ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε πως ο θάνατος τριών γιων του και εγγονιών του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, ότι δεν θα αλλάξει τη στάση του ούτε τις θέσεις του στις συνομιλίες για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, έξι και πλέον μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες»

 

Παράλληλα το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο από τη στιγμή που πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε ενημερώνεται για τον θάνατο των δικών του ανθρώπων.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», δήλωσε ο κ. Χανίγια.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον των τριών γιων του κ. Χανίγια, που περιέγραψε ως μέλη του στρατιωτικού βραχίονα «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Τεράστια καταστροφή στον παλαιστινιακό θύλακα

Στον παλαιστινιακό θύλακο που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, ανάμεσα στα συντρίμμια, σε σκηνές ή μέσα στα σπίτια τους, πολλοί Παλαιστίνιοι προσευχήθηκαν, έχοντας κοντά τους μικρά γλυκίσματα που κατάφεραν αρκετοί να φτιάξουν παρά τις φοβερές ελλείψεις, γιορτάζοντας το Έιντ αλ Φιτρ.

Υπό πίεση από πολλές πρωτεύουσες για να επιτρέψει να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη μικροσκοπική περιοχή υπό απόλυτη πολιορκία, το Ισραήλ διαβεβαιώνει πως αυξήθηκαν τα φορτηγά που εισέρχονται.

«Τον τελευταίο μήνα, ο ημερήσιος μέσος όρος ήταν 213, πριν από αυτόν 170», είπε χθες ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Πρόσθεσε πως στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω, φθάνοντας κατά μέσο όρο περί τα 500 την ημέρα, μέσω Αιγύπτου, του ισραηλινού λιμένα Ασντότ και μέσω του ανοίγματος νέων χερσαίων διελεύσεων.

https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Λίμπερτυ Πολύζου: Η οικογενειακή τραγωδία, τα αναπάντητα ερωτήματα και τα σοβαρά προβλήματα υγείας

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που θα δώσουν τις απαντήσεις για τον θάνατο μητέρας και κόρης

Χανιά: Κατηγορίες σε 4 για βιασμό 19χρονου – Ιερείς οι 2 εξ αυτών

Αποκαλύψεις από την αστυνομική έρευνα.

Εποχικό επίδομα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Εποχικό επίδομα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ και ποιοι είναι οι…

Πάνω από 3.370 αιτήσεις για το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΟΑΕΔ-Google για νέους ανέργους

  Πάνω από 3.370 αιτήσεις για το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης…

Επίσημο: Η Φραπάρ σφυρίζει τον τελικό Παναθηναϊκός – Άρης

Η Στεφανί Φραπάρ είναι κι επίσημα η διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε και γιατί καταργείται στην Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Τα τελευταία δεδομένα.

Εντοπίστηκε νεκρή οικογένεια τριών Χρυσαετών σε ορεινή περιοχή της Ξάνθης

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χρυσαετός είναι απειλούμενο είδος, ενώ ο πληθυσμός του στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ανησυχητική μείωση.

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

Φρικιαστικό βίντεο από την Τουρκία: Άνδρας χειροδικεί σε μικρό παιδί (σκληρές εικόνες)

Φρικιαστικό βίντεο από την Τουρκία: Άνδρας χειροδικεί σε μικρό παιδί (σκληρές εικόνες)