«Να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε τους στρατιωτικούς και κοινωνικούς κινδύνους»

 

Ο«πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας» και πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί, κατηγόρησε την ελληνική ΕΜΑΚ που συνδράμει στην ανθρωπιστική βοήθεια για τον σεισμό, ότι διενεργεί κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τη σελίδα TÜRK DEGS / TURK MAGS, που αναπαρήγαγε τις δηλώσεις του, ο Γιαϊτζί είπε ότι «θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε τους στρατιωτικούς και κοινωνικούς κινδύνους αυτού του σεισμού, ο οποίος χτύπησε επαρχίες όπως το Χατάι, το Καχραμάνμαράς, τη Μαλάτια, το Γκαζιαντέπ, το Κιλίς και το Ντιγιάρμπακιρ στις 6 Φεβρουαρίου 2022. Ειδικά στις επαρχίες μας όπως η Γκαζιαντέπ, η Χατάι και το Κιλίς, υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί καθώς και προσφυγικές γειτονιές».

«Τόσο η κοινωνική ψυχολογική δομή όσο και οι διαστάσεις ασφάλειας αυτής της κατάστασης πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αμερικανική βάση στην περιοχή. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τέτοια περιβάλλοντα μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες στους εχθρούς της Τουρκίας να εφαρμόσουν αυτά τα σενάρια. Οι λύκοι αγαπούν τον ομιχλώδη καιρό. Υπάρχουν διακοπές στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και παροχής βοήθειας στην Τουρκία κ.λπ», ΄πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αποδείχθηκε ότι όπως το 1999, κάποιοι “γείτονες” με τη δικαιολογία της βοήθειας έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν».

 

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: 54χρονος φέρεται να επισκεπτόταν χώρους ερωτικού μασάζ με τη 10χρονη κόρη του

Αποθήκευε στο κινητό της για να είναι ορατά σε αυτήν, βίντεο και φωτογραφίες ακατάλληλου περιεχομένου.

Τσακαλώτος: Ελαφρύνσεις, εντός του 2018, σε επαγγελματίες και απασχολούμενους

Σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων,

Κουτσούκου στον ΑΝΤ1: έκανα το εμβόλιο για τον κορονοϊό και “δεν έβγαλα ουρά” (βίντεο)

Κουτσούκου στον ΑΝΤ1: έκανα το εμβόλιο για τον κορονοϊό και “δεν έβγαλα…

Το επεισοδιακό «διαζύγιο» Τραμπ – Μασκ: Από συμμαχία σε σύγκρουση κορυφής

Βολές ακόμα και για συμμετοχή Τραμπ στη λίστα Επστάιν

Με κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ

Με κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ

«Γιατί να θέλω Ferrari και ακριβά ρολόγια; Με τα λεφτά που βγάζω χτίζω σχολεία και βοηθάω φτωχούς ανθρώπους» [video]

«Γιατί να θέλω Ferrari και ακριβά ρολόγια; Με τα λεφτά που βγάζω…

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κάνοντας ηλεκτρονικές αγορές μέσω social media

  Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κάνοντας ηλεκτρονικές αγορές μέσω social…

Χριστίνα Κοντοβά-Τζώνη Καλημέρης: Βάφτισαν την κόρη τους Ada, με νονά την Σίσσυ Χρηστίδου

Χριστίνα Κοντοβά-Τζώνη Καλημέρης: Βάφτισαν την κόρη τους Ada, με νονά την Σίσσυ…

Η Παναγία των Παρισίων αποκτά ξανά ζωή

Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που την απείλησε με καταστροφή, η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων αποτελεί έναν άθλο