Σύμφωνα με τον υπουργό ενώ υπάρχουν χρήματα για να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ δεν υπάρχει προσφορά για να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργαστούν και ιδιωτικά αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με το ΕΣΥ. 

Ο υπουργός εξήγησε ότι, ενώ σήμερα υπάρχουν χρήματα για να γίνουν προσλήψεις δεν υπάρχει προσφορά για να καλυφθούν οι κενές θέσεις. «Όλη η μεταρρύθμιση την οποία επιχειρούμε, έχει να κάνει με την προσέλκυση νέων γιατρών στο σύστημα. Η ελευθερία παροχής ιδιωτικού έργου από έναν γιατρό του δημοσίου τομέα, είναι μεγάλο κίνητρο», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «όταν ένας γιατρός του ΕΣΥ έχει ολοκληρώσει πλήρως τις ευθύνες του απέναντι στο δημόσιο σύστημα, δηλαδή έχει κάνει το ωράριο του, τις εφημερίες του, θα μπορεί στον ελεύθερο χρόνο του να έχει οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εργασιακή σχέση θέλει. Αυτό μπορεί να είναι από το ιδιωτικό ιατρείο έως και μια συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Με την ίδια λογική οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να «μπαίνουν» και να εργάζονται σε δομές του ΕΣΥ. «Για παράδειγμα, εάν ένας χειρουργός θέλει με την ομάδα του, να κάνει χρήση της χειρουργικής αίθουσας ενός δημόσιου νοσοκομείου θα πληρώνει για αυτή τη χρήση. Όμως θα υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για αυτή τη συνεργασία. Για να μπορεί ένας γιατρός να έχει αυτή τη συνεργασία θα πρέπει να συμμετέχει και στην εφημερία, να αναλαμβάνει δηλαδή και μερίδιο των ευθυνών του νοσοκομείου, γιατί διαφορετικά είναι αδικία για του γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο».

Tα απογευματινά χειρουργεία

Όσον αφορά σε ποια νοσοκομεία θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία δήλωσε: «ο Ευαγγελισμός, το Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γ. Γενηματάς), το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας θα ξεκινήσουν άμεσα απογευματινά χειρουργεία, αλλά και αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση καθώς θα βγαίνει δελτίο Τύπου για το ποια νοσοκομεία και ποιες κλινικές ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία, για να γνωρίζει ο κόσμος πού μπορεί να απευθυνθεί για να ορίσει το ραντεβού του να χειρουργηθεί».

Σχετικά με το ενδιαφέρον των γιατρών να συμμετέχουν σε αυτά, αλλά και την επάρκεια των υποδομών, επεσήμανε «οι περισσότεροι γιατροί που δεν παίρνουν φακελάκι, θα έχουν από δω και στο εξής μια νόμιμη διαδικασία -να μην αισθάνονται ότι είναι τα “κορόιδα”, ότι είναι οι τίμιοι και οι άλλοι οι… “έξυπνοι” που παίρνουν το φακελάκι- με τη δουλειά τους και την αξία τους να βγάζουν επιπλέον εισοδήματα. Αυτόν τον καλό γιατρό τον επιβραβεύουμε. Με τον άλλον έχουμε μέτωπο».

https://emea.gr/

You May Also Like

Στην Κομισιόν το αίτημα για καταχώρηση της «ΑΦΡΙΝΑ» ως ΠΓΕ στο Μητρώο της ΕΕ

Στην Κομισιόν το αίτημα για καταχώρηση της «ΑΦΡΙΝΑ» ως ΠΓΕ στο Μητρώο…

Θεσσαλονίκη: Κωφοί σερβιτόροι σε καφέ που προωθεί τη νοηματική γλώσσα (ΦΩΤΟ)

Ένα «hub κοινωνικής οικονομίας και ίσων ευκαιριών» δημιουργήθηκε στη Νέα Αγορά, δίπλα…

«Μάλλον ήταν υπερβολικά καλός για αυτό τον κόσμο»

Συντετριμμένη η μητέρα του Ντένι Ρούτσι

Βρετανία: Στην πράσινη λίστα η Ελλάδα στο τέλος του μήνα; – Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη

Βρετανία: Στην πράσινη λίστα η Ελλάδα στο τέλος του μήνα; – Αύριο…

ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα η πληρωμή Δεκεμβρίου σε επίδομα παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ Δεκεμβρίου αλλά και οι…

Οταν ο Αντονι Χόπκινς αποθέωνε τον Κώστα Χατζηχρήστο

”Βάλτε τον ήχο! ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ!!”. Κάποιος από το συνεργείο βάζει τον ήχο. ”Ποιος είναι αυτός ο ηθοποιός;”, με ρωτάει.

Πόνος στον αυχένα: 2 γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Πόνος στον αυχένα: 2 γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Κόβει σε φέτες το λεμόνι και το βάζει στην παγοθήκη. Θα το κάνετε κι εσείς

Κόβει σε φέτες το λεμόνι και το βάζει στην παγοθήκη. Θα το…

ΔΥΠΑ: Στις 5 Δεκεμβρίου ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την…

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την πρώην του και αυτοκτόνησε

Με καραμπίνα σκότωσε ο 38χρονος αστυνομικός την πρώην σύζυγό του