Μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τα μέλη του και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας , παρουσίασε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ), στο πλαίσιο υλοποίησης των νέων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ στην πόλη της Καστοριάς την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες υλοποιήθηκαν μέσω των κάτωθι τριών έργων:

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προς τα μέλη του και τους πολίτες

Παροχή ολοκληρωμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προς τα μέλη του με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (e-government)

Ψηφιακή βιβλιοθήκη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση των μελών και των πολιτών (e-library)

Οι υπηρεσίες που σταδιακά θα τίθενται ηλεκτρονικά σε λειτουργία είναι οι εξής:

  1.  Διαδικτυακή πρόσβαση σε οικονομικές μελέτες, οικονομικά περιοδικά, βιβλία και έρευνες που έχουν ψηφιοποιηθεί και διατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της νέας ψηφιακής βιβλιοθήκης -http://www.orizontespress.gr/uselib.oe-e.gr
  2. Τήρηση πλήρους και ενημερωμένου ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε μέλος του ΟΕΕ.
  3. Ηλεκτρονική υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης των λογιστών σε ετήσια βάση.
  4. Πλήρης διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής νέων μελών στο μητρώο
  5. Ηλεκτρονική μεταβολή στοιχείων μητρώου  (τίτλοι σπουδών, ξένες γλώσσες, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ)
  6. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων
  7. Ηλεκτρονική έκδοση βεβαιώσεων
  8. Πληρωμή υποχρεώσεων μελών και λογιστών μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, καθώς και μέσω χρήσης του Διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ
  9. Πλήρης προσωποποιημένη ενημέρωση της εξέλιξης όλων των διαδικασιών μέσω e-mail

Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο στην πόλη της Καστοριάς έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας ενημερώνοντας ο ίδιος τα μέλη και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και το νέο ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 από στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής.

Κωνσταντίνος Κόλλιας: ‘’ Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας ‘’

Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχειρηματικότητα και γενικά ο επιχειρηματικός κόσμος περιέγραψε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε την πικρή αλήθεια όπως έχει φανερά απαισιόδοξος για το μέλλον ‘’ Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας, ακόμη και μετά από 7 χρόνια που έχει κάνει προσπάθεια η χώρα μας τα δύσκολα όπως προείπα είναι ακόμη μπροστά μας. Έχουμε δύσκολα θέματα τα οποία πρέπει να επιλύσουμε όπως το ασφαλιστικό βαθιά αιμορραγία για τα οικονομικά μας , τα δημοσιονομικά μας αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε και μια κοινωνική προσέγγιση όσο αναφορά το θέμα αυτό. Έχουμε μπροστά μας τη μαύρη τρύπα που όπως βλέπουμε υπάρχει κάθε μήνα στα έσοδα και στο τέλος της χρονιάς πάλι θα κληθούμε να την καλύψουμε αυτή την μαύρη τρύπα με νέα φορολογικά μέτρα και με νέα φορολογικά μέτρα από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα των οποίων η φορολογική ικανότητα έχει εξαντληθεί προ πολλού. Έχουμε τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ούτως ώστε να πέσει ζεστό χρήμα ρευστότητα στην αγορά και ταυτόχρονα έχουμε μία αγορά όπως είπα η οποία στενάζει εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλη αυτή τη φορολογία και σε όλη αυτή τη φοροκαταιγίδα που έχει έρθει δεν έχει καμία πρόσβαση στη ρευστότητα από πουθενά ούτε από τις τράπεζες , ούτε από τον αναπτυξιακό νόμο ούτε από άλλα χρηματοπιστωτικά εργαλεία , ενώ ταυτόχρονα έχει το κράτος το οποίο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς αυτούς και σε ένα τέτοιο σπιράλ λοιπόν καλείται να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα σε μια χώρα με capitals controls που ήρθαν ουσιαστικά να δώσουν τη χαριστική βολή στην ήδη κατακεραυνωμένη ζήτηση θα έλεγα η οποία είναι έτσι εδώ και πάνω από έναν χρόνο.’’

“Στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Καστοριά παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αμαλία Κούσκουρα”

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Αμαλία Κούσκουρα παραβρέθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στην εκδήλωση – ενημέρωση των μελών του και των πολιτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και δημοσιότητας του Έργου: «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία και την πόλη της Καστοριάς.

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 από στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής.

Η κυρία Κούσκουρα, αναφέρθηκε στο σύνολο του Επιχειρησιακού Προγράμματος και ειδικότερα στις κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

“Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας μας αποτελεί εργαλείο προώθησης της εσωτερικής και περιφερειακής ανάπτυξης της. Αποτελεί το πενταετές σχέδιο δράσης που αντανακλά το όραμα της περιφερειακής αρχής και των προτεραιοτήτων του αναπτυξιακού της σχεδιασμού.

Συνιστά βασικό αναπτυξιακό εργαλείο ενσωματώνοντας τις κατευθύνσεις και πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας της περιφέρειας με τη δομή του να ακολουθεί τη δομή των θεματικών στόχων του νέου ΕΣΠΑ και της στρατηγικής της Ευρώπης 2020 ”.

Σχετικά με το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητήριο η κ. Κούσκουρα ανέφερε :

«Για τον ορθό σχεδιασμό του πλαισίου ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που για εμάς ως περιφερειακή αρχή έρχεται ως μια από τις προτεραιότητες για την αναπτυξιακή μας πορεία, η διασύνδεση του οικονομικού επιμελητηρίου με τα επιστημονικά επιμελητήρια της περιφέρειάς μας, απαιτείται να είναι ενδυναμωμένη στη βάση της καλύτερης ανταπόκρισης των δράσεων υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Ο ρόλος του οικονομικού επιμελητηρίου στα πλαίσια των ενεργειών και δράσεων, στην εξειδίκευση των προτάσεων για την ενίσχυση και τόνωση της αναπτυξιακής πορείας και της επιχειρηματικότητας αλλά και προσέγγισης και παρέμβασης σε κεντρικό επίπεδο για την ανταπόκριση στις ανάγκες των περιφερειών για θέματα της αναπτυξιακής πορείας είναι σημαντικός.

Επιζητούμε σχεδιασμούς και δράσεις για την ενίσχυση κάθετων και όχι οριζόντιων πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ειδικές αναπτυξιακές ανάγκες της περιφέρειάς μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Έτσι χάθηκε το παιχνίδι για τις επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία. Πρόταση για το πώς μπορεί να διορθωθεί;

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Έτσι χάθηκε το παιχνίδι για τις επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία.…

Παρασκευή κοντή γιορτή: Επιστρέφουν στις ζωές μας τα θέατρα και οι συναυλίες!

Μόνο σε υπαίθριους χώρους, με μάσκες, αποστάσεις και έως 50% πληρότητα

Συνελήφθη 38χρονος στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη 38χρονος στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για…

Δήμος Καστοριάς: Εκδηλώσεις τιμής για τους αδελφούς Εμμανουήλ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις τιμής και…

Οι αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Άργους Ορεστικού

Οι αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Άργους Ορεστικού  

Εντατικές περιπολίες από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας από αρκούδες σε καλλιέργειες και οικισμούς

Γνωρίζοντας την αυξημένη επισκεψιμότητα από αρκούδες σε καλλιέργειες αλλά και την προσέγγιση…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται η χορήγηση βεβαιώσεων στους φοιτητές λόγω κορωνοϊού

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται η χορήγηση βεβαιώσεων στους φοιτητές λόγω…