Κάλεσμα  συμμετοχής απηύθυναν, σήμερα, το μεσημέρι, φορείς της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα  προς τους επιχειρηματίες του κλάδου της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην τριήμερη έκθεση τοπικών προϊόντων Καστοριάς, που επρόκειτο να  λάβει χώρα 3-5 Νοεμβρίου στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Η τριήμερη έκθεση διοργανώνεται από την Π.Ε. Καστοριάς με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς, του Επιμελητηρίου Καστοριάς, του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς και του Συλλόγου Εστίασης Καστοριάς.

Σημειώνεται ότι το κόστος  συμμετοχής είναι δωρεάν ενώ η υποβολή αιτήσεων  συμμετοχής θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023.

Είναι μία σημαντική ημέρα καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η  Αντιπεριφέρεια Καστοριάς υλοποιούν ένα χρόνιο αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχή μας με την διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης, ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζαντσάνη.

«Τέτοιες δράσεις απαιτούν την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και ελπίζουμε ότι, αυτή η συνεργασία, την οποία έχουμε δείξει έμπρακτα το τελευταίο διάστημα, να συνεχιστεί και στις επόμενες περιφερειακές αρχές», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια για την αποδοχή της εισήγησης του Επιμελητηρίου για την χρηματοδότηση της μεγάλης αυτής δράσης, η οποία αποτελεί την κορύφωση, τρόπον τινά, των φετινών προσπαθειών ανάδειξης των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

«Ο στόχος είναι διττός: να γνωρίσουν οι επισκέπτες, τουρίστες και κάτοικοι τα τοπικά μας προϊόντα αλλά και να έρθουν κοντά οι επαγγελματίες ώστε να πετύχουμε την σύνδεση των τοπικών προϊόντων με όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας», σημείωσε.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωκράτης Πέλκας ανέφερε ότι η στήριξη του Δήμου απέναντι σε τέτοιου είδους δράσεις είναι δεδομένη καθώς αναδεικνύουν την πόλη, τον δήμο αλλά και το σύνολο του Νομού Καστοριάς.

 

«Η εκδήλωση αυτή έρχεται να καταδείξει την ανάγκη συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του νομού μας για να καταφέρουμε να κάνουμε γνωστά τα προϊόντα μας. Να λάβουν την υπεραξία που τους αναλογεί και που χρειαζόμαστε όλοι σε αυτή την κατάσταση που ζούμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος.

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, Γιάννης Βαϊνάς ανέδειξε και εκείνος  την σημαντικότητα της έκθεσης αυτής, ενός εγχειρήματος που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Καστοριά ενώ ο Γραμματέας του  Συλλόγου Εστίασης Καστοριάς, Πέτρος Ντούκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η ουσιαστική προώθηση των προϊόντων μας ξεκινάει από τα καταστήματα μας».

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Μαρκέλλα Καραμάνου

You May Also Like

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς (φωτογραφίες)

Χθες στο Nautical hall πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης…

Ο συγγραφέας του Πίτερ Παν όταν ήταν παιδί φορούσε τα ρούχα του νεκρού αδελφού του για να μετριάσει τον πόνο της μητέρας του. Πώς εμπνεύστηκε τα χαμένα παιδιά, τα οποία υιοθέτησε στην πραγματική ζωή

  Ο συγγραφέας του Πίτερ Παν όταν ήταν παιδί φορούσε τα ρούχα…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των επιθέσεων των αρκούδων στον Νομό Καστοριάς»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των επιθέσεων των αρκούδων στον Νομό Καστοριάς»

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την οικονομική ενίσχυση στους 25 εργαζόμενους της «ΕΔΗΚΑ Α.Ε.»

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την οικονομική ενίσχυση στους 25  εργαζόμενους της «ΕΔΗΚΑ…

Πρόγραμμα δράσεων της Κωνσταντινιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού

Πρόγραμμα δράσεων της Κωνσταντινιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού

Η Μαρία Αντωνίου σε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.

Προέδρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Αύριο, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, η 35η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Την Τρίτη  5  Σεπτεμβρίου  2017 και ώρα 14:00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα…