Το Νυμφαίο τα κατάφερε και ακύρωσε την εκεί εγκατάσταση. Και οι Κλεισουριώτες θα πρέπει να δώσουν τον δικό τους αγώνα
Μπορεί για τα δύο πρώτα Αιολικά Πάρκα στην Κλεισούρα (Σουμπρέτσι και Τσούμα Φούρλου) να μην αντιληφθήκαμε την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού κανένας αρμόδιος ΔΕΝ ενημέρωσε τους κατοίκους, και να έχει εκδοθεί ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων), αλλά για το τρίτο που θα είναι ακριβώς πάνω από το χωριό και σε απόσταση μικρότερη των 800 μέτρων από αυτό στη θέση Ραντάρ (Πύργος-Ασύρματος), έστω και από εντελώς τυχαία αναζήτηση στο διαδίκτυο λάβαμε γνώση της διαβούλευσης και φροντίσαμε να την δημοσιοποιήσαμε σε πολλά μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης και κοινωνικών δικτύων, αν και κάποιοι ενοχλήθηκαν σφόδρα.
Στην επίσημη διαβούλευση του υπουργείου που τρέχει μέχρι τις 16 Αυγούστου ( https://eprm.ypen.gr ) κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες τεκμηριωμένες απόψεις που συμβάλουν στην απόρριψη της συγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Μία από αυτές είναι και 9σέλιδη τεκμηρίωση του δικηγόρου Βασίλειου Ζιάκα και αποδομεί με νομικά επιχειρήματα την συγκεκριμένη μελέτη, την οποία παραθέτουμε και εδώ για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα διαβούλευσης του υπουργείου. Δείτε την τεκμηρίωση του  κ. Ζιάκα ΕΔΩ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η κατατεθημένη στην ίδια πλατφόρμα άποψη του Στέφανου Λιούζα που με τεκμηριωμένο τρόπο εξηγεί γιατί τέτοιου είδους εγκαταστάσεις δεν περιορίζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά αντίθετα το επιτείνουν.
“Χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται”
Οι κάτοικοι πρέπει να αντιληφθούν πως ο παραγόμενος θόρυβος και η οπτική όχληση αυτών των γιγαντιαίων διαστάσεων ανεμογεννητριών (στο μέγιστο ύψος η έλικα θα απέχει 185 μέτρα από το έδαφος !) θα αποτελούν μια μόνιμη ενόχληση για τους κατοίκους, τους επισκέπτες του χωριού και το φυσικό περιβάλλον για τα επόμενα 25 χρόνια. Οι κάτοικοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι όποιες μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος (όταν και αν δοθούν) είναι οι ίδιες είτε λειτουργεί ένα αιολικό πάρκο είτε δέκα. Δεν πρόκειται να αυξηθούν αν προστεθούν και άλλα αιολικά στο χωριό. Η συντονισμένη και καθολική αντίδραση είναι υποχρέωση όλων. Το Νυμφαίο τα κατάφερε και ακύρωσε την εκεί εγκατάσταση. Και οι Κλεισουριώτες θα πρέπει να δώσουν τον δικό τους αγώνα αν θέλουν αυτός ο τόπος να συνεχίσει να είναι κατοικήσιμος. Με ομοψυχία, δυναμισμό και πίστη. Αυτόν τον ευλογημένο τόπο δεν πρέπει να τον παραδώσουμε στα προσωπικά συμφέροντα κάποιων ιδιωτών που δεν έχουν καμιά σχέση με την Κλεισούρα.
You May Also Like

Πούλησε το σπίτι του και αφιέρωσε 22 χρόνια της ζωής του για να φτιάξει το μοναδικό στην Ελλάδα πάρκο πλακιδίων

Από το 2003 εργάστηκε νύχτα μέρα για να ντύσει ένα ρέμα με εκατομμύρια πλακίδια

Καστοριά: Αύξηση των διανυκτερεύσεων AirbnB στη Δ. Μακεδονία

”Πάνω από τα μισά καταλύματα στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας βρίσκονται στο νομό Καστοριάς”!

Στα χειρουργεία του Γ.Ν. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη, υψηλών απαιτήσεων, χειρουργική επέμβαση ήπατος – χοληφόρων, με τη χρήση πρωτοπόρου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Στα χειρουργεία του Γ.Ν. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη, υψηλών απαιτήσεων, χειρουργική επέμβαση ήπατος…

Γ. Κασαπίδης: Ολοκληρώνουμε και υλοποιούμε κάθε μέρα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και προστατεύουν το περιβάλλον

Για την ολοκλήρωση έργου στον Δήμο Εορδαίας

Εξαντλημένοι εθελοντές στη Ρόδο κοιμούνται στα καμένα πριν ξαναριχτούν στη μάχη με τις φλόγες

Αληθινοί ήρωες!

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Παράταση μέχρι τις 28/02 για το πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Παράταση μέχρι τις 28/02 για το πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στο…

Τρεις νέες συμβάσεις έργων στον Δήμο Πρεσπών

Τρεις νέες συμβάσεις που αφορούν σημαντικά έργα στο Δήμο Πρεσπών