Την έναρξη της εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού, κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης και συζήτησε για το πρόβλημα με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying.

«Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο το οποίο πρώτα απ όλα δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί. Υπάρχει. Απασχολεί όλους μας, δεν απασχολεί μόνο την πολιτεία. Απασχολεί όλους τους θεσμούς, απασχολεί την εκκλησία, απασχολεί τους γονείς, τους συλλόγους των γονέων. Πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουμε και μετά να παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αποκάλυψε τη δική του εμπειρία:

«Και μένα μου πετούσαν την τσάντα κάποιοι από το παράθυρο. Ήταν αστείο και κάτι το οποίο γινόταν για τους πολύ καλούς μαθητές. Δεν μου είναι ασυνήθιστο ή ξένο. Ήταν χαβαλές τότε. Και έτσι το αντιμετωπίζαμε. Και εγώ ως χαβαλέ το αντιμετώπιζα. Πήγαινα και μάζευα την τσάντα» είπε και συνέχισε:

«Μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα. Με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όμως μπορώ να πω πως υπήρχαν συμμαθητές μας οι οποίοι υπέφεραν και τώρα δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο και έχουν πολύ κακή εικόνα».

Όπως σημείωσε, αυτό το συνέβαινε παρότι «ήμουν πολύ αγαπητός μαθητής. Ήμουν πρόεδρος κάποια στιγμή της μαθητικής κοινότητας. Τότε, σε αυτά τα φαινόμενα δεν δίναμε τόσο μεγάλη σημασία. Ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας, της σχολικής ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πίσω από το bullying κρύβεται η μη ανοχή στην διαφορετικότητα και αναφερόμενος στο πρωτόκολλο για την αντιμετώπισή του παρατήρησε:

«Η λέξη πρωτόκολλα είναι λίγο κακοποιημένη τελευταία. Όμως τα πρωτόκολλα δεν είναι τίποτα άλλο από συγκεκριμένες διαδικασίες με τις οποίες μας υποδεικνύουν οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε εάν συμβεί αυτό το περιστατικό.

Εγώ θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να σπάσουμε πραγματικά αυτή τη σιωπή. Και η σιωπή δεν αφορά μόνο το θύμα. Αφορά και τους παρατηρητές. Δεν είναι μαγκιά, ούτε να σπας τον άλλον στο ξύλο, ούτε να τον λοιδορείς δημόσια για τις όποιες επιλογές μπορεί να κάνει. Να καταφέρουμε αυτό να το περάσουμε στη σχολική κοινότητα, εκεί που γίνεται ένα περιστατικό, να πούμε “κάτσε, τι κάνεις εδώ πέρα”, ώστε ο θύτης να αισθάνεται ότι είναι ουσιαστικά απομονωμένος. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος» υπογράμμισε.

https://pride.gr/

You May Also Like

Επίθεση χάκερ σε τρεις ελληνικές τράπεζες

Επίθεση χάκερ δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη,…

Νέα Σμύρνη: “Ο γιος μου δεν είναι επιδειξίας” λέει ο πατέρας του 22χρονου

“Δεν είναι επιδειξίας” δήλωσε, την Πέμπτη (06/05), ο πατέρας του 22χρονου που…

Λαγονήσι: Νεκρός 48χρονος στην θάλασσα – Πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει το παιδί του

Τραγωδία σημειώθηκε στο Λαγονήσι, αφού ένας 48χρονος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει…

Δραματική προειδοποίηση Γεωργιάδη: Η Ελλάδα θα καταστραφεί αν υπάρξει τέταρτο κύμα

Προειδοποίηση από τον υπουργό Ανάπτυξης για τις επιπτώσεις ενός τέταρτου κύματος στην…

Ν. Ηλιόπουλος: Μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία ο ανασχηματισμός

Ν. Ηλιόπουλος: Μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία ο ανασχηματισμός

Είσοδος Β. Μαρινάκη στην Τέρνα Ενεργειακή

Συμμετοχή κάτω του 5% απέκτησε, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο εφοπλιστής. Το…

Δωρεά ύψους  2.000.000 ευρώ στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. από την Cosmote

Δωρεά ύψους  2.000.000 ευρώ στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. από την Cosmote

16 ερωτήσεις-απαντήσεις για τουριστικές επιχειρήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

16 ερωτήσεις-απαντήσεις για τουριστικές επιχειρήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση για τη δράση «Κομφούζιο» προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση για τη δράση «Κομφούζιο»  προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων  ευρώ