Η La Repubblica, βασιζόμενη σε μαρτυρίες διασωθέντων, παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή από τις ελληνικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι το σκάφος με τους εκατοντάδες ανθρώπους είχε αρχίσει «να κατευθύνεται προς τις ακτές της Πελοποννήσου» και να μην χαράζει τελικά πορεία προς τις ακτές της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ακόμα, η ιταλική εφημερίδα, αναφέρεται στη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει από τη Frontex, που δείχνει τους εκατοντάδες μετανάστες με υψωμένα τα χέρια, και επισημαίνει ότι τους δείχνει να ζητούν βοήθεια όταν ακόμα το σκάφος ακόμα έπλεε, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με το επίσημο αφήγημα του Λιμενικού, πως αρνήθηκαν τη διάσωση.

Σύμφωνα με με τη La Repubblica, η μηχανή του άρχισε να έχει προβλήματα περίπου έξι ώρες αφότου ξεκίνησε το ταξίδι με αρκετούς από τους μετανάστες να ζητούν ακόμη και την επιστροφή τους στη Λιβύη, αλλά ο καπετάνιος και οι διακινητές συνέχισαν την πορεία τους, ενώ προχώρησαν σε πράξεις βίας και ξυλοδαρμούς κατά ορισμένων που διαμαρτύρονταν. Η κατάσταση  παρεκτάπη όταν τελείωσε πια και το πόσιμο νερό στο πλοίο, με πολλούς, αφυδατωμένους πια, να έχουν αρχίσει να λιποθυμούν, ενώ κάνει λόγο και για δύο νεκρά παιδιά που ήταν στο αμπάρι μαζί με άλλους τέσσερις ανθρώπους.

Ο καπετάνιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άλλαξε την πορεία του αλιευτικού προς τις ελληνικές αρχές, εγκατέλειψε το πλοίο με μια φουσκωτή βάρκα, αφήνοντας το σκάφος να κάνει ζιγκ ζαγκ ακυβέρνητο, μέχρι να καταλήξει στη μεγάλη τραγωδία.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα δήλωσαν μπροστά στις κάμερες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, επιζήσαντες του ναυαγίου στα νοτιοδυτικά της Πύλου, το ελληνικό λιμενικό επιχείρησε να ρυμουλκήσει το πλοίο που μετέφερε τους μετανάστες πριν αυτό ανατραπεί. Μάλιστα, σε ερώτηση του TPP σχετικά με την αναφορά πως πρώτα το λιμενικό ρυμούλκησε τους πρόσφυγες και μετά βυθίστηκαν, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «υπήρξε πράγματι αυτή η αναφορά για τους ανθρώπους που συνομίλησα μαζί τους, αλλά δεν είμαι εγώ εμπειρογνώμονας για να γνωρίζω αν είναι αληθές». Ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε προηγουμένως στο TPP, πως «οι πρόσφυγες μας είπαν ότι η βάρκα αναποδογύρισε, ενώ την τραβούσε το λιμενικό, δεν κατάλαβαν και οι ίδιοι πώς».

Πηγή:thepressproject.gr

You May Also Like

Έξι οι μνηστήρες του ΚΙΝΑΛ – Κατέθεσαν υπογραφές και οι Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

Έξι οι μνηστήρες του ΚΙΝΑΛ – Κατέθεσαν υπογραφές και οι Παπανδρέου, Ανδρουλάκης,…

Επιστρέφει στην Αθήνα η «Υδρία» του Μειδία για την έκθεση του Μουσείου της Ακρόπολης «ΝοΗΜΑΤΑ»

Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα», που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό την ερχόμενη εβδομάδα.

Παπαστράτος: Δωρεά 50 καινούργιων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Παπαστράτος: Δωρεά 50 καινούργιων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Μετέωρα: O Γκόρντον Ράμσεϊ γευματίζει με μοναχές και επισκέπτεται μελίσσια (vid)

Εντυπωσιάζεται από το ελληνικό μέλι

Τράπεζες: Εξετάζουν μείωση των προμηθειών για τη χρήση των POS

Οι τράπεζες σχεδιάζουν «κούρεμα» της προμήθειας που χρεώνουν για τις «μικρές» συναλλαγές

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου

Ιρακινοί διαδήλωσαν απέναντι από τη Βουλή χωρίς μέτρα ασφαλείας

Ιρακινοί διαδήλωσαν απέναντι από τη Βουλή χωρίς μέτρα ασφαλείας

Τέλος το παρκάρισμα μηχανών στα πεζοδρόμια

Λύση στο πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης των δικύκλων, ειδικά στα αστικά κέντρα,…

Μεγάλη επιτυχία: Ο ESA χρηματοδοτεί φοιτητές του ΑΠΘ να στείλουν δορυφόρο στο διάστημα

Μεγάλη επιτυχία: Ο ESA χρηματοδοτεί φοιτητές του ΑΠΘ να στείλουν δορυφόρο στο…