Το γρήγορο ξεπούλημα του νέου σούπερ υβριδικού μοντέλου της Lamborghini αξίας 600.000 δολαρίων αποτελεί απτή απόδειξη ότι οι πλούσιοι αγοραστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να δαπανούν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέφαν Γουίνκελμαν. Οι παραγγελίες έλαβαν χώρα παρά την παγκόσμια αναστάτωση από την πρόσφατη τραπεζική κρίση που κλυδώνισε τις χρηματοοικονομικές αγορές και τα τραπεζικά συστήματα.

«Η ανθεκτικότητα των πελατών μας με όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 24 μήνες είναι απίστευτη. Δεν έχουμε δει καμία επιβράδυνση στον ρυθμό αύξηση των παραγγελιών για αυτοκίνητα όπως τα δικά μας», αναφέρει.

Η μεγάλη ζήτηση και οι αυξημένες παραγγελίες για μοντέλα όπως το Revuelto και άλλα σούπερ αυτοκίνητα υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη δυναμική των πλούσιων πελατών παρά την επιβράδυνση που δείχνουν άλλοι κλάδοι της οικονομίας. Η τιμή μετοχής της Ferrari είναι ενισχυμένη 27% φέτος χάρη στη συνεχιζόμενη ζήτηση για πολυτελή μοντέλα, ειδικά στις ΗΠΑ.

Ferrari, Bentley, Rolls Royce και άλλες κορυφαίες μάρκες έχουν παρουσιάσει πωλήσεις ρεκόρ και παραγωγή πέρυσι.

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι παραγωγή της έφθασε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ των 9.233 αυτοκινήτων παγκοσμίως, αριθμός αυξημένος 10% από τα επίπεδα του 2021. Ο Γουικελμαν δήλωσε ότι είναι υπερβολικά νωρίς για να προβλέψει την παραγωγή του 2023, όμως εάν οι παραγγελίες συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό όπως στο πρώτο τρίμηνο, τότε η αυτοκινητοβιομηχανία θα φθάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει το περυσινό ρεκόρ.

Το μεγάλο ερώτημα για τους κατασκευαστές σούπερ αυτοκινήτων, όπως Lamborghini, είναι πως να ορίσουν τα brands τους στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Γνωστά για τους ισχυρούς κινητήρες τους, οι κατασκευαστές αυτών των μοντέλων εργάζονται πυρετωδώς για να αναπτύξουν αθόρυβα, υψηλής απόδοσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα που να διαφέρουν αρκετά από τα Tesla και τις υπόλοιπες μάρκες για να μπορούν να κάνουν τη διαφορά ειδικά στην πολυτέλεια.

Κάθε μοντέλο Lamborghini που παρουσιάστηκε μετά το Revuelto θα είναι υβριδικό, ενώ ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο κάποια στιγμή το 2028 ή το 2029.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC
You May Also Like

Εργαζομένους άνω των 55 ετών προτιμούν τώρα οι επιχειρήσεις

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του αμερικανικού εργατικού δυναμικού

Tesla: Ο Elon Musk θα ρίξει και άλλο τις τιμές για να αυξήσει τις πωλήσεις

Παρά την πτώση του πρώτου τριμήνου, τα περιθώρια κέρδους της Tesla εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι πλούσιες χώρες της G7 χρωστάνε 13τρισ. δολάρια στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου

Κι αντί να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απαιτούν αποπληρωμές τοκοχρεολυσίων 232 εκατομμυρίων δολαρίων

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Δεν θα δοθεί παράταση- Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Φέτος τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν νωρίτερα

Market Pass: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές στους δικαιούχους

 Η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι και η τελευταία για όσους έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό

Καύσιμα: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο η βενζίνη

Στις Κυκλάδες καταγράφθηκαν οι υψηλότερες μέσες τιμές