Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, ένα μικρό χωριό της Λέσβου, ζει ένας ιερέας που ξεχωρίζει από τους άλλους όχι μόνο για την πνευματική του αφοσίωση, αλλά και για την αγάπη και την φροντίδα που δείχνει προς μια σκυλίτσα.

 

Στο Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου υπάρχει ένα ιερέας αλλιώτικος από τους άλλους. Είναι ένας άνθρωπος με πολλή αγάπη για όσους την έχουν ανάγκη, τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα ζώα. Τα ζώα θα το επισημάνουμε, διότι δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων της εκκλησίας είναι εχθρικοί προς τα ζώα και ειδικά προς τα αδέσποτα. Τα διώχνουν από το προαύλιο της εκκλησίας τους, τα διώχνουν ακόμα και από τους δρόμους που υπάρχουν γύρω από το ναό.

Ωστόσο, ο ιερέας των Παμεγγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, o Χρήστος Τσιτμηδέλλης, δεν μοιάζει με αυτούς. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι άνθρωπος συμπονετικός, με ενσυναίσθηση. Προστατεύει τα αδέσποτα, τα αγαπάει, τα φροντίζει. Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να έχει στην αγκαλιά του τη σκυλίτσα του, Στεφανούλα. Η Στεφανούλα είχε λουμπάγκο και ο Πατήρ Χρήστος την πηγαινοέφερνε για ένα μήνα με αυτόν τον τρόπο στο γιατρό και όπου αλλού χρειαζόταν.

Είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και ο συγκεκριμένος είναι. Ο κόσμος μαθαίνει από αυτούς, διδάσκεται και κάποιοι θα τους μιμηθούν, θα κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Η εκκλησία οφείλει να είναι δίπλα στον αδύναμο, τον ταλαιπωρημένο. Και δεν είναι μόνο ο άνθρωπος έτσι. Αδύναμα και ταλαιπωρημένα είναι αμέτρητα ζώα που έχουν την ανάγκη μας. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας και θα τα βρούμε.

https://filoitexnisfilosofias.com/

You May Also Like

Πρόταση μομφής: Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε χθες με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή το απόγευμα

Η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πτώμα γυναίκας ένα χρόνο νεκρή σε αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα

Πτώμα γυναίκας ένα χρόνο νεκρή σε αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα

Ακρίβεια: Στο 7,2% οι αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ τους τελευταίους μήνες

Ποια προϊόντα «καίνε» – Νέες ανατιμήσεις και από τους παραγωγούς

Κορονοϊός: Αυτά τα 50 ξενοδοχεία θα είναι ανοικτά στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτά τα 50 ξενοδοχεία θα είναι ανοικτά στην Ελλάδα

Αγρία επίθεση δέχτηκε ο γνωστός ράπερ Sin Boy την ώρα που έκανε ντεκαπάζ

Πολλοί λένε ότι το βίντεο που ανέβασε να είναι fake αλλά κατάφερε να γίνει πάλι viral!

Το τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη γιατρό από την Μυτιλήνη

Η γυναίκα είχε «γράψει» συνολικά 705 σκευάσματα και 1.818 τεμάχια στον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και τον εαυτό της

Σε αμόκ οι Τούρκοι μετά την επιτυχημένη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Table of Contents Hide Η έντονη ενόχληση και ο εκνευρισμός της Τουρκίας…

ΔΥΠΑ: Έρχονται 25.000 θέσεις εργασίας και 50.000 θέσεις κατάρτισης

Δύο προγράμματα της ΔΥΠΑ έρχονται να φέρουν θέσεις εργασίας και εξειδίκευσης σε χιλιάδες άτομα