Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές την περίοδο των θερινών εκπτώσεων –  Μέχρι πότε ψωνίζουμε πιο φθηνά

Ξεκινούν την Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις - Πόσο θα διαρκέσουν
Σε εξέλιξη είναι οι εκπτώσεις του καλοκαιρού με μειωμένες τιμές στα προϊόντα.
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους και να επωφεληθούν από τις προσφορές.
Ειδικότερα, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων 2024 θα διαρκέσει μέχρι την 31η Αυγούστου.
Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις θερινές εκπτώσεις
-Όπως σε κάθε περίοδο εκπτωτική περίοδο, έτσι και στις θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
-Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
-Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
-Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
-Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητάνε απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

You May Also Like

Κορονοϊός: Η εξομολόγηση της «ασθενούς μηδέν» στην Ελλάδα – «Το έμαθα από την τηλεόραση»

Κορονοϊός: Η εξομολόγηση της «ασθενούς μηδέν» στην Ελλάδα – «Το έμαθα από…

Δώρο Πάσχα και προκαταβολή συντάξεων: Πληρωμές πριν το Πάσχα

  Δώρο Πάσχα και προκαταβολή συντάξεων: Πληρωμές πριν το Πάσχα

ΔΕΔΔΗΕ: Τι ισχύει για την εξυπηρέτηση των πολιτών

ΔΕΔΔΗΕ: Τι ισχύει για την εξυπηρέτηση των πολιτών

NYT: Η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να αφήνει μετανάστες στη θάλασσα (Βίντεο)

Το βίντεο δείχνει πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά να εγκαταλείπονται σε μια σχεδία

Η Τουρκία έστειλε συλλυπητήρια στην Ελλάδα μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας»

ΕΝΦΙΑ: Κερδισμένοι και χαμένοι από το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

ΕΝΦΙΑ: Κερδισμένοι και χαμένοι από το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Δύτες Υποβρυχίων Αποστολών «βουτάνε» στα πλημμυρισμένα σπίτια στη Θεσσαλία

Συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες που έκαναν ώστε να εντοπίσουν και να σώσουν ανθρώπους στις πλημμύρες

Η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού εν μέσω πολιορκίας από την πανδημία

Η Ελλάδα κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση για το ασφαλές άνοιγμα…

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Θέατρο διαμαρτυρίας αντί φύλαξης

Τα καλοντυμένα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας έστεκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τις…

Επαναληπτικές εκλογές 2023: Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει διαρροή στα social media για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου