Στα 2,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60Euro/MWh (6 λεπτά ανά κιλοβατώρα) για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25Euro/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

businessnews.gr

You May Also Like

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Κασσελάκης: Ακτοπλοϊκά: +40%, ηλεκτρικό ρεύμα: +70%. Καλό βόλι την Κυριακή

Το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποια σημεία του Ε1 θα είναι προσυμπληρωμένα

Ποιοι φορολογούμενοι είναι κερδισμένοι το 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας Ιουνίου

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την αναστολή των συμβάσεων…

«Παραγωγική και ουσιαστική η συμμετοχή της ΕΣΕΕ στην συνάντηση με την Επιτροπή για τα εργασιακά θέματα»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ( 22/6 ) , συνάντηση στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης…

ΠΑΝΣΚΕΤΕ: «Καταστροφικό για την ΕΣΤΙΑΣΗ το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο»

Κάλεσμα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου

Οι τιμές των τροφίμων επιβράδυναν τον πληθωρισμό τον Μάϊο

Οι ομάδες αγαθών και υπηρεσιών συνέβαλαν στην επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάϊο