Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το Market Pass 2 είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. Υπογραμμίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση του Market Pass τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης.

ια όσους δικαιούχους διαθέτουν αυτεπάγγελτα υποβληθείσα αίτηση και για όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης με μέθοδο καταβολής την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023.

Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μετά την 25η Σεπτεμβρίου 2023 και έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του  Market Pass 2 λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Όσοι επέλεξαν πληρωμή σε τράπεζα

Για όσους δικαιούχους διαθέτουν αυτεπάγγελτα υποβληθείσα αίτηση και για όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης με μέθοδο καταβολής την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023, θα πληρωθούν… πρώτοι. Πιο συγκεκριμένα, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) προς πληρωμή έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023.

Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με μέθοδο καταβολής την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 25η Σεπτεμβρίου 2023 και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Πόσα χρήματα δικαιούστε

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

marketpass2.pinaka

Συνεχίζεται το Market PAss στις πληγείσες περιοχές

Διπλάσιο Market Pass έως τέλος του έτους έχει ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό σε Θεσσαλία, Έβρο, Βοιωτία και Φθιώτιδα

Για Νοέμβριο & Δεκέμβριο (κόστος 35 εκατ. ευρώ)

-Ποσό: 44 ευρώ έως 200 ευρώ / μήνα για μονομελές νοικοκυριό (+ 20 ευρώ / μέλος)

– Ωφελούμενοι: 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη

 

dnews.gr

You May Also Like

Συνεχίζεται η “κατρακύλα” της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη – Κάτω από τα 55 ευρώ

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν την Τρίτη περαιτέρω του…

Σταϊκούρας για lockdown: Δυσβάσταχτο το κόστος αλλά έχουμε τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα

Σταϊκούρας για lockdown: Δυσβάσταχτο το κόστος αλλά έχουμε τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις φωτιά σε ενέργεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης – Νέα μέτρα στο τραπέζι

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις φωτιά σε ενέργεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης – Νέα…

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι το Σάββατο οι αιτήσεις στο Εργάνη για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι το Σάββατο οι αιτήσεις στο Εργάνη για την…

«Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι η νέα αύξηση ΦΠΑ λειτουργεί ως «κόφτης» κατανάλωσης και τζίρου στην αγορά»  

Εν αναμονή της άμεσης δημοσίευσης του νέου νόμου «Επείγουσες διατάξεις για την…

Τι προβλέπουν τα τρία φόρο- νομοσχέδια για κάρτες, αδήλωτο χρήμα, λαθρεμπόριο

Τρία φορολογικά νομοσχέδια αναμένεται να πάρουν σύντομα το δρόμο για τη Βουλή,…