Αινιγματικοί μαρκήσιοι και αναγεννησιακές κοντέσες με φανταχτερά κοστούμια παρελαύνουν με κομψότητα και χάρη στο εντυπωσιακό Λιστόν

ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΑΡΘΡΟΥ
Την εποχή αυτή, που οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται και οι περισσότεροι χαζεύουμε μαγεμένοι τις παραμυθένιες εικόνες με τα εκπληκτικά κοστούμια εποχής και τις περίτεχνες μάσκες που πλημμυρίζουν τα στενά της Βενετίας, η Κέρκυρα ζει το δικό της παραμύθι: Αυτό που κληρονόμησε από τους Ενετούς, πάντρεψε με τα δικά της έθιμα και προσφέρει με ολοζώντανο τρόπο σε όσους έχουν την τύχη να βρεθούν την εποχή του καρναβαλιού στην αρχόντισσα των Επτανήσων.

Με παρουσία 400 ετών στην Κέρκυρα, τα σημάδια των Ενετικών καταβολών του νησιού είναι εμφανή σε όλες τις εκφάνσεις της κερκυραϊκής κουλτούρας: στην αρχιτεκτονική δημοσίων χώρων και παλιών αρχοντικών, στις τέχνες και τον πολιτισμό, στη μουσική, τους γλωσσικούς ιδιωματισμούς και την προφορά των Κερκυραίων, στη γαστρονομία και τα έθιμα που διατηρούνται πλήρως αφομοιωμένα και εναρμονισμένα με τα ντόπια ήθη και τις παραδόσεις του πανέμορφου νησιού. Το ίδιο συνέβη με τα έθιμα της αποκριάς και τον θεαματικό τρόπο εορτασμού του καρναβαλιού, που αριστοκράτες και ευγενείς έφεραν απ΄τα κανάλια και τις πλατείες της Γαληνοτάτης στα στενά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr

You May Also Like

Το κέφι “εκτοξέυεται” με Τόνι Σφίνο, Παρωδία γάμου Μανιταρογλέντι και Μπουλούκια στα Γρεβενά

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών «Τς Απουκράς Μαν΄τάρα» κορυφώνονται και το κέφι “εκτοξεύεται”.

«Cappuccino coast»: Το εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίστηκε στις παραλίες της Κρήτης

Πώς δημιουργείται το εντυπωσιακό φαινόμενο «Cappuccino coast».

Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που η μηχανή παρασύρει τον παππού και το βρέφος στον Βόλο

Nέο συγκλονιστικό βίντεο έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

25η Μαρτίου: Τεράστια Ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν στη Σαντορίνη

Μια ελληνική σημαία γιγαντιαίων διαστάσεων κατασκευάστηκε στη Σαντορίνη με αφορμή την επέτειο…

Κόντρα Δουδωνή – Γεωργιάδη: «Η ακροδεξιά κυβερνάει στην Ελλάδα»

«Πώς εσείς οι υπερευαίσθητοι συγκυβερνήσατε με ακροδεξιούς;»

Τρία νεαρά αδέρφια από τη Χαλκιδική μετατρέπουν την κτηνοτροφία…. σε σχολείο

Τα αδέρφια Πιτσιόρλα σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας βιολογικής και καινοτόμας γεωργοκτηνοτροφικής μονάδας…

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2022

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2022 – Και πότε επιστρέφουν οι…