Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεων προς το ελληνικό δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και η νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία και έχουμε καινούρια ρύθμιση 36 έως 72 δόσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου. 

«Όσοι έχασαν τις 72 και τις 120 δόσεις, αυτές αναβιώνουμε. Και ταυτόχρονα, στους πολίτες, οι οποίοι τα κατάφεραν στη κρίση χρέους, τα κατάφεραν στην πανδημία και δυσκολεύονται από τον Νοέμβριο του 2021 λόγω της ακρίβειας, με κοινωνική δικαιοσύνη θα τους βοηθήσουμε με 36 – 72 δόσεις», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ακόμη ότι «από χθες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισ ευρώ», σημειώνοντας ότι «οι πρωτοβουλίες αυτές καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

«Μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ΄όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις αυξήσεις προς τους συνταξιούχους, τόνισε ότι «είναι μόνιμες και θα προστεθούν κι άλλες, ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του πληθωρισμού».

«Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι στους ίδιους συνταξιούχους και περισσότερους θα υπάρχει μία επιπλέον αύξηση 3-3,5% το 2024. Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία, τόσο μεγαλύτερο μέρισμα θα επιστρέφει στους Έλληνες πολίτες, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι ανάλογα με τις ανάγκες», υπογράμμισε ο υπουργός.

με πληροφορίες από skai.gr

You May Also Like

Κούγιας: «Αλητεία τέλος, ο Ολυμπιακός θα υποβάλλει προφορική μήνυση, να μην φύγουν οι διαιτητές»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι θα υποβάλλει προφορική μήνυση στους διαιτητές.

Δείτε το μαχαίρι με το οποίο ο 21χρονος δολοφόνησε άγρια τη μητέρα του στη Λάρισα

Με περισσότερες από 25 μαχαιριές τη σκότωσε – Η κυνική ομολογία του και η ψυχραιμία του μετά το έγκλημα

Σκληρές εικόνες: Η θάλασσα κοκκίνισε στα Φερόε από τη σφαγή 180 φαλαινών για τον χειμώνα

«Όταν οι φάλαινες έφτασαν στα ρηχά όλη η πόλη μπήκε στο νερό, ακόμα και τα μικρά παιδιά και άρχισε να τις σφάζει. Ο ήχος από τις φάλαινες ήταν τρομακτικός»

ΚΚΕ(μ-λ): Περί «αντικειμενικής» (ή αντικειμενικά προβοκατόρικης) ενημέρωσης

Για εμάς δεν υπάρχει θέση στις ειδήσεις και στις ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Η κόντρα με τα παιδιά του για τον έλεγχο της περιουσίας – “Δέχομαι επίθεση”

Οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, ζητούσαν να τεθεί ο…

Πανελλήνιες 2021: Προς μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω του lockdown

Πανελλήνιες 2021: Προς μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω του lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 51 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 51 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα

Οικουμενικός Πατριάρχης: Να επιστρέψουν σύντομα οι δύο στρατιωτικοί στις οικογένειές τους

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την…

Βίντεο γροθιά στο στομάχι: Παλαιστίνιος γιατρός καταρρέει όταν βλέπει στο νοσοκομείο νεκρούς τον πατέρα και τον αδελφό του

Τουλάχιστον 2.808 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 10.859 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας