Στο βακτήριο της σαλμονέλας φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ να οφείλονται τα τουλάχιστον 100 κρούσματα γαστεντερίτιδας στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου.

Ασθενής που μπήκε στο νοσοκομείο με σηπτικό σοκ και είχε τα συμπτώματα της ασθένειας άφησε την τελευταία του πνοή. Μάλιστα, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα και έτσι δήμαρχος αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη μόλυνση στο νερό.

Πώς μεταδίδεται η σαλμονέλα

«Αρκεί και ένα ποτήρι νερό για να μολυνθεί κάποιος από σαλμονέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γαστρεντερολόγος, Πάρις Πάντσας, μιλώντας στο OPEN. «Μεταδίδεται δια της κοπροστοματικής οδού και από άτομο σε άτομο όταν οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι κατάλληλες ή όταν χρησιμοποιούμε την ίδια τουαλέτα και τα ίδια είδη υγιεινής» συμπληρώνει.

Τα συμπτώματα

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που έχει πολλούς ορότυπους και κάποια είναι τυφωειδή και μη τυφωειδή στελέχη. Αυτό που προκαλεί το ετεροπαθογόνο αυτό είναι ένα φάσμα συμπτωμάτων. Κάποιος μπορεί να κάνει πυρετό κάποιος να μην κάνει, οι νεαρότεροι το περνάνε στο πόδι όμως μπορεί να κάνει και πάρα πολλά βαριά συμπτώματα στα νεογνά και στους υπερήλικες. Μπορεί να κάνεις ναυτία, πυρετό, εμετούς εκτός από τη διάρροια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να προστατευτούμε από τη σαλμονέλα ότι «πρέπει να διακοπεί η χρήση νερού από το δίκτυο για ένα διάστημα και να γίνει χρήση του μόνο όταν θα τεκμηριωθεί ότι δεν υπάρχει μικροβιακό φορτίο στο νερό. Κομβικής σημασίας είναι η ενυδάτωση όταν έχουμε διάρροια, δεν χρίζουν όλα τα περιστατικά αντιβιοτική αγωγή. Μόνο τα σοβαρά περιστατικά δηλαδή όσοι έχουν υψηλό πυρετό για 2-3 μέρες και όταν έχουμε πάνω από 10 εκκενώσεις».

https://www.newsbomb.gr/

You May Also Like

Οδηγίες της ΓΓΠΠ για την επιδείνωση του καιρού

Οδηγίες της ΓΓΠΠ για την επιδείνωση του καιρού

Το στοίχημα των επόμενων δύο μηνών για την κυβέρνηση – Τείχος ανοσίας για την αποφυγή τέταρτου κύματος πανδημίας

Το στοίχημα των επόμενων δύο μηνών για την κυβέρνηση – Τείχος ανοσίας…

Δημήτρης Χατζής: Ο Έλληνας μαθητής που φτιάχνει ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη και υποκλίνεται όλος ο πλανήτης

Table of Contents Hide Δημήτρης Χατζής: Ο Έλληνας μαθητής που φτιάχνει ρομπότ…

ΕΚΤ: Χαμένο όνειρο για τις νεότερες γενιές το ιδιόκτητο σπίτι – Δεδομένα και κίνδυνοι

Με όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει πλέον η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα -και όχι…

Πρώτη μήνυση στον Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη

«Είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς».

Το φιτίλι των πυρκαγιών άναψε τον χειμώνα

Επιστήμονες προειδοποιούσαν ήδη από τον Μάιο

Eurostat: Η Τουρκία είναι ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης

Οι εξαγωγές αποβλήτων αγγίζουν το 40%

Τριήµερο στο εξωτερικό αντί στο χωριό – Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Περισσότερο ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τα ταξίδια προς το εξωτερικό!

ΕΣΠΑ: Ένταξη στο «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση ένταξης 699 επιχειρηματικών σχεδίων με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό…

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τα ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά πρέπει να αναγνωρίζονται ως οικογένεια

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε πως ένα παιδί και οι ομόφυλοι γονείς του θα…