Δημοσιεύθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για την ανάθεση ειδικού δασοτεχνικού έργου που θα περιλαμβάνει έργα αντιπυρικής προστασίας σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 459.041,44 ευρώ  οι εγκεκριμένες μελέτες της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς που αναφέρονται σε προτεινόμενα έργα αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καστοριάς και αφορούν στην αντιπυρική προστασία -μέσω της συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου έκτασης 1.131,50 στρεμμάτων και καθαρισμών δασικής βλάστησης έκτασης 195, 68 στρεμμάτων.

Το Έργο αποτελεί μέρος της υλοποίησης του Προγράμματος Προστασίας Δασών ANTINERO III και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, «η υλοποίηση έργων αντιπυρικής προστασίας αποτελεί το ουσιαστικότερο βήμα πρόληψης απέναντι στις ολοένα αυξανόμενες απειλές που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, αλλά και μια ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού μας πλούτου.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς για την εκπόνηση των άρτιων και εμπεριστατωμένων μελετών -προκειμένου οι δασικές εκτάσεις που ανήκουν στο Δασαρχείο Καστοριάς να ενταχθούν στο Πρόγραμμα  ANTINERO III- καθώς και την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που έκανε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προς την κατεύθυνση αυτή.

»Η Καστοριά, με τα μοναδικά και ανυπέρβλητης ομορφιάς δάση και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει ανάγκη από στοχευμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν τη θωράκιση του τόπου μας και προστατεύουν τον ανεκτίμητο φυσικό της πλούτο.

»Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόληψη αποτελεί το αποτελεσματικότερο εργαλείο που διαθέτουμε απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Είναι χρέος μας να την εφαρμόσουμε έμπρακτα, με συγκεκριμένο και σαφή σχεδιασμό, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και διαρκή εγρήγορση.

»Όλοι μαζί οι αρμόδιοι φορείς, συνεχίζουμε με ευθύνη και αποφασιστικότητα να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Είναι χρέος όλων μας να κληροδοτήσουμε έναν πράσινο πλανήτη στα παιδιά μας!»

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις «Νευρολογικές Παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία» και η 11η διανομή διατακτικών από τον Οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις «Νευρολογικές Παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία» και η…

Στην 7η Χορωδιακή συνάντηση Πτολεμαΐδας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Στην 7η Χορωδιακή συνάντηση Πτολεμαΐδας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Σημαντική διευκρίνιση για την εφαρμογή του «Αντικαπνιστικού Νόμου» του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς

Σημαντική διευκρίνιση για την εφαρμογή του «Αντικαπνιστικού Νόμου» του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού…

Ανάπλαση του πάρκου Παναγιάς Φανερωμένης

Ο Δήμος Καστοριάς, με συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του, προβαίνει στην ανάπλαση…

Ξεκινούν οι εργασίες αντικατάστασης του τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης

Ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 20…

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη και στον Δήμαρχο Καστοριάς, πραγματοποίησε ο Νικόλαος Μπόραβος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη και στον Δήμαρχο Καστοριάς, πραγματοποίησε ο Νικόλαος Μπόραβος

Οδηγίες Συμμετοχής στις δράσεις Αντικατάστασης Κυψελών (3.1) & Οικονομικής Στήριξης της Νομαδικής Μελισσοκομίας (3.2) έτους 2019

Π.Ε. Καστοριάς: Οδηγίες Συμμετοχής στις δράσεις Αντικατάστασης Κυψελών (3.1) & Οικονομικής Στήριξης…