Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκηρύχθηκε σήμερα η Δράση «Κύκλος 2.Β: Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που  επιβλήθηκαν», συνολικού ύψους 3,55 εκατ. ευρώ. 

Ωφελούμενοι είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 14.03.2022 (ημερομηνία έναρξης των κυρώσεων) και που δεν καλύφθηκαν από προηγούμενες ανάλογες δράσεις /  προγράμματα.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), ορίζεται η 08/10/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 με καταληκτική ημερομηνία την 07/11/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00.

Η προκήρυξη της εν λόγω Δράσης είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποίησε η βουλευτής Καστοριάς το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και των συντονισμένων ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων και των επιχειρηματιών του κλάδου της γουνοποιίας, με μοναδικό γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Όπως υπογράμμισε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, «ο κλάδος της γουνοποιίας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής μας οικονομίας και για το λόγο αυτό θα εξακολουθώ να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της στήριξής του».

You May Also Like

Σύντομα στα Super Market το εμφιαλωμένο νερό ARRENA από το Πευκόφυτο Καστοριάς

Από τις φυσικές  πηγές «Kεφαλόβρυσο» και «Mισό το Σάδι»

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς: Ανοιχτή Ημέρα Άσκησης και Ευεξίας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης,…

Αφιέρωμα στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς κατά τη περιφορά των Επιταφίων της Καστοριάς 06.04.2018. (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Αφιέρωμα στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς κατά τη περιφορά…

Το Κέντρο Υγείας Καστοριάς, διοργανώνει την 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση για δωρεά μυελού των οστών

”ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΔΩΣΕ ΖΩΗ΄΄ !!

Αύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού με 19 θέματα

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο του Δήμου,…

Ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες του. Με συνεχή και εντατική λειτουργία των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης

Ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες του.…

Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου η ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση από τον Δήμο Καστοριάς για τον διαγωνισμό φωτογραφίας του European Climate Pact!

Ενημερωτική συνάντηση από τον Δήμο Καστοριάς για τον διαγωνισμό φωτογραφίας του European Climate Pact!

Η Καστοριά τιμά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής Κοινότητας

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς