Σειρά συναντήσεων εργασίας για κρίσιμα ζητήματα της Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποίησε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαραλάμπο Καραταγλίδη και τον Αντιπρόεδρο Αλκή Μπαλή.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας ήταν με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη, στην οποία συμμετείχε και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Ευγενία Μαρνέρη, όπου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Η δεύτερη συνάντηση εργασίας ήταν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece Μαρίνο Γιαννόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου η κ. Αντωνίου και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Καστοριάς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύουν την εξωστρέφεια της Καστοριάς, εστιάζοντας στη Διεθνή Έκθεση Γούνας του Μιλάνου, στην οποία θα συμμετάσχει επιχειρηματική αποστολή 13 επιχειρήσεων του κλάδου της γουνοποιίας και διερεύνησαν τη δυνατότητα και για μελλοντικές αποστολές.

Η τρίτη συνάντηση εργασίας ήταν με το Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Υποδιοικητή Βασίλη Γεωργιάδη, όπου εξετάστηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης δράσεων και προτάσεων καταπολέμησης της ανεργίας της Καστοριάς, καθώς η περιοχή είναι μια από τις πέντε επιλέξιμες περιοχές όπου θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 18-65 ετών, μέσω Προγραμμάτων Ανοικτού Τύπου στο πλαίσιο των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης.

Όπως δήλωσε η Μαρία Αντωνίου μετά το πέρας των συναντήσεων, «οι συναντήσεις εργασίας εστίασαν σε καίρια ζητήματα της περιοχής μας στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης που αφορούν άμεσα τους συμπολίτες μου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Στηρίζουμε την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας, με δεδομένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μένουμε και να εργαζόμαστε στον τόπο μας. Για την Καστοριά της ανάπτυξης και της προοπτικής! Και συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας».

 

You May Also Like

Δημήτρης Βασιλείου: Ο Καστοριανός ποδηλάτης που  γύρισε τη Γαλλία πάνω σε δύο ρόδες. Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Δημήτρης Βασιλείου: Ο Καστοριανός ποδηλάτης που γύρισε τη Γαλλία πάνω σε δύο…

Όλα έτοιμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις Αγίας Παρασκευής στην Νέα Ζούζουλη

Από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, μεταξύ του κ. Μιλτιάδη Καρακουλάκη και του κ. Γεώργιου Στρατάκου

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 στην Αθήνα, μεταξύ του…

Καστοριανή συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας

Η λήψη της κ. Αγγελικής Χαραλαμπίδου επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο «PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro»

Συνέχεια επαφών Μαρίας Αντωνίου με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καστοριάς

Συνέχεια επαφών Μαρίας Αντωνίου με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καστοριάς

Θα επαναλειτουργείσει το ΚΑΠΗ Μαυροχωρίου

Τα μέλη του ΚΑΠΗ καθώς και όλοι οι ηλικιωμένοι συγχωριανοί μας θα έχουν πλέον τον δικό τους χώρο και πάλι

Κοπή κλαδιών & διαμόρφωση τάφρων στην περιοχή Γκιόλε,στον δρόμο Μαυροχωρίου-Μεταμόρφωσης-Τοιχιού & Φωτεινής-Σταυροποτάμου

Κοπή κλαδιών & διαμόρφωση τάφρων στην περιοχή Γκιόλε,στον δρόμο Μαυροχωρίου-Μεταμόρφωσης-Τοιχιού & Φωτεινής-Σταυροποτάμου

Με 15 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει  την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου

Με 15 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει  την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό…