Η αποπεράτωση του φράγματος Νεστορίου ήταν το πρωταρχικό αίτημα που έθεσαν στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Καστοριά, όλοι οι τοπικοί Αυτοδιοίκητοι φορείς του Νομού. Το φράγμα του Νεστορίου Καστοριάς, που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι έχει πάθει… έμφραγμα ως προς την πρόοδο της κατασκευής του, επιθεώρησε ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τον Δήμαρχο Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιο, για να επισκεφθούν στη συνέχεια και τη Δημοτική Επιχείρηση Ραφής Στρατιωτικών Ενδυμάτων (ΔΕΡΑΣΕΝ), η οποία ενώ κόστισε σχεδόν 500.000 Ευρώ, εξακολουθεί να μην λειτουργεί!!!

«Δεν είναι δυνατόν ο στρατός της πατρίδας μας να κάνει προμήθειες και από το εξωτερικό. Γι’ αυτό ιδρύσαμε αυτή τη Δημοτική επιχείρηση, εδώ στα σύνορα της Ελλάδας, ώστε παράλληλα να δώσουμε δουλειά στις εδώ οικογένειες που ειδάλλως θα φύγουν, όπως φεύγουν, από τον τόπο μας.

Το θέμα το γνωρίζει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή. Το Υπουργείο του έχει κάθε λόγο να μας στηρίξει», δήλωσε ο δήμαρχος Νεστορίου απευθυνόμενος στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος του ζήτησε να του σταλεί σχετικό υπόμνημα για να το προωθήσει στο ΥΠΕΘΑ. Εκτός από το φράγμα του Νεστορίου, σε πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλου, στον Τέρενς Κουίκ τέθηκαν υπ’ όψιν για επίλυση από την πλευρά της κυβέρνησης, θέματα σχετιζόμενα με την τουριστική προβολή του τόπου, τη λειτουργία Αρχιτεκτονικής Σχολής, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, τη στήριξη της γουνοποιίας (η οποία υφίσταται τα απόνερα της παγκόσμιας κρίσης) κλπ.

Επιτακτικό είναι και το αίτημα για φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, με δεδομένο ότι ο χειμώνας στην Καστοριά κρατά 8 μήνες και ο Νομός αντιμετωπίζει τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής έθεσε επιπλέον στον Υφυπουργό το θέμα της χρηματοδότησης του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με σχετικά μικρά ετήσια κονδύλια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητά του, όπως επίσης και η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για έργα υποδομής των κωπηλατικών εγκαταστάσεων της λίμνης της Καστοριάς, με δεδομένο μάλιστα ότι προετοιμαζόμενη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έρθει στη πόλη για πέντε μήνες προπονήσεων και αγώνων, η Εθνική Κωπηλατική Ομάδα της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Καστοριά ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον τέως Δήμαρχο Μεσοποταμιάς Χαράλαμπο Σωτηριάδη και είχε συναντήσεις εργασίας τόσο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, όσο και με τους πολιτευτές και τη Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την επείγουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την επείγουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με πρόεδρο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με πρόεδρο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

Σε ύψος ρεκόρ 6.200.000€ η ένταξη έργων ΕΣΠΑ του νοσοκομείου Καστοριάς

  Σε ύψος ρεκόρ 6.200.000€ η ένταξη έργων ΕΣΠΑ του νοσοκομείου Καστοριάς

Απόφαση για τη δημιουργία Ειδικού Φορέα Διαχείρισης ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας για να ξεπεραστούν οι ολιγωρίες δεκαετιών

  Απόφαση για τη δημιουργία Ειδικού Φορέα Διαχείρισης ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας…

Καθημερινά Λειτουργεί το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς προς Εξυπηρέτηση του Κοινού- Προληπτική Απολύμανση Σήμερα

Καθημερινά Λειτουργεί το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς προς Εξυπηρέτηση του Κοινού- Προληπτική Απολύμανση…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της Π.Ε. Κοζάνης

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της Π.Ε.…

Workshop από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας : Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής σκέψης μέσω της δημιουργίας παιχνιδιών στο Scratch

Workshop από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας : Ανάπτυξη δεξιοτήτων αλγοριθμικής…