Η προεκλογική περίοδος τελείωσε.

Σε λίγες ώρες ανοίγει η κάλπη.

Γνωρίζω χωρίς καμία αυταπάτη πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται ανάμεσα στις Συμπληγάδες της ολιγαρχίας και της διαπλοκής.

Υπήρξε το μοναδικό κόμμα στο πολιτικό στερέωμα της χώρας που από το 2015 μέχρι σήμερα, κινείται μέσα σε συνθήκες «ολοκληρωτικού πολέμου» από το παρασιτικό κατεστημένο της οικονομικής ολιγαρχίας, από το σύνολο σχεδόν των μέσων «ενημέρωσης» και από πολιτικές ηγεσίες άλλων κομμάτων που έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από τις αρχές και τους αγώνες του παρελθόντος.

Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα αρχής και καθήκοντος να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής που λυμαίνεται το κράτος και το δημόσιο χρήμα.

Η συκοφάντηση και η παραπληροφόρηση έφθασε στο σημείο να πουν πως η χώρα μπήκε στα μνημόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ! Σε τοπικό επίπεδο ακούσαμε τόσα ψέματα που πλέον χάσαμε τον λογαριασμό. Μόλις πριν 2 μέρες στέλεχος της ΝΔ ερωτηθείσα έστω για ένα έργο που έκανε η πρώην επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού με περισσό θράσος και πείσμα κακομαθημένου παιδιού που τα θέλει όλα δικά του, αναφώνησε: “Το αστυνομικό μέγαρο!”

Ποτέ δεν συγχωρήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα πως έγινε κυβέρνηση σε ένα κράτος που για κάποιους θεωρείται ιδιοκτησία τους. Ίσως γι αυτό στις εκλογές του 2023 αντί να μιλούν για τα δικά τους κυβερνητικά πεπραγμένα, επέλεξαν να αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση ως η τελευταία να ήταν τώρα κυβέρνηση. Ο τοξικός λόγος της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου, με την μέθοδο του μιθριδατισμού, κατάφερε σιγά σιγά να περάσει το δηλητιωρώδες μήνυμά του σε ευρέα κοινωνικά στρώματα.

Η ευθύνη της κατηφορικής πορείας της χώρας, αν συνεχιστεί αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων, είναι των ενορχηστροτών της συκοφαντίας και όχι των απλών πολιτών. Ακόμη και ο Κοπέρνικος, που λοιδωρήθηκε όσο λίγοι, σε επιστολή του προς τον Πάπα υπερασπιζόμενος την θεωρία του έλεγε πως “δεν υπάρχει φάρμακο αν σε δαγκώσει συκοφάντης” αλλά ξέρουμε άπαντες πως δικαιώθηκε η αλήθεια του λίγο καιρό αργότερα.

Στις σημερινές συνθήκες, αν οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις δεν πάρουν την ευθύνη της ζωής τους στα χέρια τους, θα ενισχύεται συνεχώς ο αυταρχισμός, η παραπληροφόρηση και η επιβολή της λογικής του νεοφιλελεύθερου «μονόδρομου».

Εμείς παρά τις αδυναμίες μας, που πρέπει να διορθωθούν άμεσα, οφείλουμε να παραμείνουμε ασπίδα υπεράσπισης των κοινωνικών κατακτήσεων και των πολιτικών ελευθεριών ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω ζημιά που ήδη προκαλεί εδώ και 4 χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακρίβεια, αισχροκέρδεια, ανισότητα, εργασιακός μεσαίωνας, υπονόμευση κοινωνικού κράτους, αποδυνάμωση κράτους δικαίου, πελατειακές σχέσεις που κρατούν τους πολίτες σε ομηρία, φιλοδωρήματα που θυμίζουν επαιτεία, απώλεια λαϊκής ιδιοκτησίας προς όφελος ξένων funds αποτελούν λίγα μόνο δείγματα της κοινωνικά ανάλγητης εφαρμοσμένης πολιτικής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι αναγκαιότητα να αλλάξει. Οι κάλπες είναι άδειες.

Τώρα θα εκλέξουμε τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

Στις 25 Ιουνίου ας μην παρασυρθούμε από τις Σειρήνες.

Το ταξίδι μας είναι μακρύ και προορισμός μας πάντα η Ιθάκη.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Υποψήφια Βουλευτής Καστοριάς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

You May Also Like

Ξεκινά η εσωτερική και η εξωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων

Ξεκινά η εσωτερική και η εξωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων

8.845 θέσεις για τις μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στους Δήμους. 114 στη Δυτική Μακεδονία, 9 στο Δ. Καστοριάς,5 στο Δήμο Άργους Ορεστικού

8.845 θέσεις για τις μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στους Δήμους. 114 στη…

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτριο Κουκλατζή

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την έντονη ανησυχία…

Άκρως επιτυχημένη η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  Άκρως επιτυχημένη η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν το ΚΙΝΑΛ»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν το ΚΙΝΑΛ»

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις -Τι ζητούν οι έμποροι

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις -Τι ζητούν οι έμποροι

Ο. Τελιγιορίδου: «Χρηματοδότηση 182.190,58 σε Άργος Ορεστικό και 92.000 σε Μεσοποταμία για αθλητικές εγκαταστάσεις»

Ο. Τελιγιορίδου: «Χρηματοδότηση 182.190,58 σε Άργος Ορεστικό και 92.000 σε Μεσοποταμία για…