Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη, σύμφωνα με το άρθρο 32/9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τις συμφωνίες-πλαίσιο Παροχή υπηρεσιών Διερμηνείας, Τηλεδιερμηνείας, Μετάφρασης, και συναφών Υπηρεσιών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και της Αρχής Προσφυγών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» και «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Βοήθειας στο πλαίσιο των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ 2021-2027) (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (TAME 2021-2027), Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΑΕ 2021-2027) και Μέσο για τη Χρηματοδοτική Στήριξη της Διαχείρισης των Συνόρων και την Πολιτική των Θεωρήσεων (ΜΔΣΘ 2021-2027) Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

O Νότης Μηταράκης έπεσε από το άλογο και αποχώρησε προτού συμπληρωθεί ένας ολόκληρος μήνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι διακοπές στην Πάτμο, εν μέσω πυρκαγιών ανά την επικράτεια, επιστράτευσης όλων των δυνάμεων και πένθους για την απώλεια πέντε ανθρώπων, έθεσαν εκτός κυβερνητικού σχήματος τον βουλευτή Χίου, ο οποίος στην ανάρτησή του για την παράδοση των ηνίων στον Γιάννη Οικονόμου έκανε λόγο για λανθασμένη κρίση στην πιο ακατάλληλη στιγμή και γι’ αυτόν τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Γιάννη Οικονόμου, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή:tovima.gr

You May Also Like

Πότε θεωρείται άκυρο ένα ψηφοδέλτιο

Τι προβλέπει η εγκύκλιος σχετικά με το πότε ένα ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο

Εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο: Κατεπείγουσα ΕΔΕ ζήτησε ο Δένδιας

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

Σε Χιονάτο, Κομνηνάδες και Διποταμία η Μαρία Αντωνίου

“ Έμπρακτα νοιαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον κάθε γωνιάς της ακριτικής μας Καστοριάς”

Σε Αγία Κυριακή και Μανιάκους η Μαρία Αντωνίου

“Χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης που στηρίζεται πρώτα και πάνω από όλα στη συνέπεια λόγων και πράξεων”

Η τελική σύνθεση των εκλεγμένων για τον Δήμο Νεστορίου

Του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων

Γιώργος Αμανατίδης: «Μια οφειλόμενη απάντηση αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΑΝΚΟ»

«Παρουσιάζουμε τα πραγματικά και δημοσιευμένα κατά το νόμο στοιχεία»

Στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα έχει πλήρες σύστημα τηλεδιοίκησης ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

Σκέρτσος για Τσίπρα: Η ευθύνη δεν είναι αόριστη, περίμενα μια συγγνώμη

Με τον Σύλλογο Νταηλάκη συναντήθηκε ο συνδυασμός “ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ”

Με τον υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς, Άκη Τσούκα